Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ziua în care urșii prevestesc vremea la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

În fiecare an, doi februarie este ziua în care aflăm dacă primăvara va sosi în curând, sau, dimpotrivă, iarna îşi va prelungi şederea. Cel puţin dacă ne luăm după superstiţii.

de Redactia Observator

la 03.02.2019 , 11:48

În fiecare an, doi februarie este ziua în care aflăm dacă primăvara va sosi în curând, sau, dimpotrivă, iarna îşi va prelungi şederea. Cel puţin dacă ne luăm după superstiţii. Pentru că nu vorbim acum despre o previziune a meteorologilor, ci de un obicei devenit tradiţie la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, Ziua Ursului.

Mai precis ziua în care unul dintre exemplarele găzduite aici, botezat sugestiv. Ursula, este aşteptată să iasă din bârlog. Se spune că dacă este soare afară şi ursul se sperie de umbra sa, va intra înapoi în adăpost iar asta înseamnă o iarnă lungă. 

Cu mic cu mare, oamenii au venit la parcul zoologic dornici să afle dacă îşi pot pune cojoacele la naftalină, de la animalul considerat cel mai bun vestitor.

Vezi și

Abia în jurul prânzului Ursula, animalul meteorolog, a ieşit din bârlog împreună cu puiul său. O aşteptau pachete pline cu hrană.

Nu e clar dacă a fost ademenită de bunătăţi sau într-adevăr va veni căldura, cert este că animalele nu au părut să se sperie de umbrele lor şi au rămas afară la joacă. Tradiţia e una care vine din vremuri demult apuse în această regiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În total la grădina zoologică din Târgu Mureş îşi duc traiul opt urşi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri sociale » Ziua în care urșii prevestesc vremea la Grădina Zoologică din Târgu Mureş