Antena Meniu Search
x

A murit unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România şi omul căruia Ilie Năstase i-a luat locul în echipa de Cupa Davis

A murit unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România şi omul căruia Ilie Năstase i-a luat locul în echipa de Cupa Davis.

Alexe Bardan, primul din stânga, în costum, la un meci de Cupa Davis al echipei României - frt.ro

A murit unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România şi omul căruia Ilie Năstase i-a luat locul în echipa de Cupa Davis.

Alexe Bardan, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis şi căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a decedat înn cursul zilei de vineri, 29 iunie, la vârsta de 82 de ani.

Alexe Bardan a avut o carieră de succes în tenis. A jucat două meciuri sub culorile României în Cupa Davis, debutând în 1963, într-un meci împotriva Elveţiei. Colegul lui din acea echipă a fost Ion Ţiriac. Al doilea meci sub tricolor a fost împotriva Africii de Sud, în acelaşi an. Locul lui a fost luat în anii ce au urmat de Ilie Năstase, cel care urma să devină cel mai mare tenismen român din istorie.

Alexe a fost antrenor şi a pus umărul la realizarea unor circuite de tenis pentru juniorii români, dar şi căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis care a înfruntat Iugoslavia în 1980, când România a pierdut cu 0-5.

Alexe Bardan a urmat o carieră administrativă, fiind vicepreşedinte al Federaţiei Române în tenis în mai multe mandate.

"Federatia Romana de Tenis transmite sincere condoleante si este alaturi de familia indoliata.

Ceremonia de inhumare va avea loc duminica, 1 iulie 2018, de la ora 11, la Cimitirul Bellu Militar", se arata intr-un comunicat al Federatiei Romane de Tenis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » A murit unul dintre cei mai mari antrenori de tenis din România şi omul căruia Ilie Năstase i-a luat locul în echipa de Cupa Davis