Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Antrenorul olandez Erik Ten Hag, dat afară de la Manchester United. Câştigase doar unul din ultimele opt meciuri

Antrenorul olandez Erik Ten Hag a fost dat afară de la Manchester United, după înfrângerea suferită duminică în campionat, 1-2 cu West Ham United, în deplasare.

de Redactia Observator

la 28.10.2024 , 16:02

Antrenorul olandez Erik Ten Hag a fost demis de la Manchester United Antrenorul olandez Erik Ten Hag a fost demis de la Manchester United - Profimedia

Ten Hag ajunsese într-o situaţie extrem de dificilă, fiind contestat din toate părţile. Şi-a pus mari speranţe în duelul de pe London Stadium, dar evoluţia elevilor săi a fost din nou una departe de aşteptări.

Chiar dacă a avut 57% posesie şi 5-3 la şuturi pe poartă, Manchester United a dominat steril partida, reuşind să desfacă o singură dată apărarea adversă, când Casemiro a punctat în minutul 81, egalând la 1, după ce gazdele deschiseseră scorul în minutul 74, prin Summerville.

Soarta meciului, şi implicit a lui Ten Hag, a fost lămurită în prelungiri. Danny Ings a fost faultat în careul lui Manchester United, centralul David Coote a acordat penalty, după ce a revăzut faza pe monitor, iar Jarrod Bowen a transformat cu precizie lovitura de pedeapsă, aducând victoria lui West Ham, a doua consecutivă de pe teren propriu, după 4-1 cu Ipswich.

Articolul continuă după reclamă

În urma acestui eşec, Manchester United a retrogradat până pe locul 14 în Premier League şi are o singură victorie obţinută în ultimele opt meciuri, plus cinci egaluri şi două înfrângeri.

Seria neagră şi retrogradarea în clasament până pe un loc neverosimil i-au făcut pe şefii lui Manchester United să ia decizia de a se despărţi de antrenorul olandez Erik Ten Hag, oricum un tehnician contestat din toate părţile.

Momentan, locul său este ocupat de olandezul Ruud Van Nistelrooy, care i-a fost secund în acest sezon, dar este de aşteptat ca United să instaleze cât mai curând posibil un antrenor principal experimentat, în condiţiile în care Van Nistelrooy a fost un singur sezon antrenor principal la o echipă de seniori, el conducând-o pe PSV Eindhoven în sezonul 2022-2023.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Şoferii agresivi în trafic vor putea fi reclamaţi în aplicaţia Poliției. Vi se pare o idee bună?
Observator » Sport » Antrenorul olandez Erik Ten Hag, dat afară de la Manchester United. Câştigase doar unul din ultimele opt meciuri