Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Argentina, victorie la pas, cu Chile, în preliminariile Mondialului din 2026, chiar şi fără Messi

Naţionala de fotbal a Argentinei, campioana mondială en-titre, a făcut un nou pas spre calificarea la Mondialul din 2026, după ce s-a impus clar, scor 3-0, în confruntarea cu Chile de joi seara.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 14:37

Argentina, victorie clară, cu Chile, în preliminariile Campionatului Mondial din 2026
Argentina, victorie clară, cu Chile, în preliminariile Campionatului Mondial din 2026 - Profimedia

Partida a contat pentru etapa a VII-a a preliminarilor din America de Sud şi a fost la discreţia Argentinei, chiar dacă "pumele" au evoluat fără superstarul Lionel Messi, accidentat la gleznă.

Fotbaliştii din Chile au rezitat eroic în prima repriză, dar au încasat un gol în chiar debutul părţii a doua, autor Mac Allister, iar din acel moment chiar nu s-a mai pus problema învingătoarei.

Argentina s-a desprins decisiv pe final, când au mai punctat Alvarez şi Dybala, şi şi-a consolidat locul 1 în preliminariile din America de Sud, având 18 puncte, cu cinci mai mult decât Uruguay şi cu şase mai mult decât Columbia.

Articolul continuă după reclamă

De altfel, deşi au trecut doar şapte etape din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2026, zona sud-americană, Argentina se poate considera, în mare măsură, calificată la turneul final.

Spunem asta pentru că, după cum se ştie, Mondialul din 2026, desfăşurat în mare măsură în America de Nord, este primul care va avea 48 de echipe la start, ceea ce înseamnă că primele şase echipe din cele 10 din America de Sud au asigurată calificarea la turneul final, iar echipa de pe locul 7 merge la baraj, astfel că doar trei echipe sunt eliminate din competiţie după prima fază a calificărilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Argentina, victorie la pas, cu Chile, în preliminariile Mondialului din 2026, chiar şi fără Messi