România pierde în Armenia şi şansele de calificare la Campionatul Mondial de fotbal par deja compromise
Naţionala de fotbal a României a suferit a doua înfrângere la rând în preliminariile Campionatului Mondial de anul viitor, elevii lui Mirel Rădoi cedând, cu 2-3, în confruntarea cu Armenia din deplasare.
- România luptă cu Armenia, Germania, Islanda, Macedonia de Nord şi Liechtenstein pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, de anul viitor.
- România are trei puncte după trei meciuri jucate în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor, din Qatar.
Min. 95 - Este final de meci la Erevan. Armenia se impune, cu 3-2, la capătul unui meci nebun, în care România a fost trădată, din nou, de problemele din apărare, dar şi de neinspiraţia lui George Puşcaş, eliminat într-un moment în care formaţia noastră era pe val. Este pentru prima dată în istorie când România pierde în faţa Armeniei. Rămânem cu trei puncte din trei meciuri jucate în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal de anul viitor, iar şansele de calificare par deja compromise, mai ales că Armenia, adversara noastră de astăzi, are punctaj maxim după trei etape.
Min. 93 - Schimbare în echipa Armeniei. Iese Barseghyan şi intră Udo.
Min. 89 Armenia - România 3-2. Barseghyan transformă cu multă siguranţă un penalty obţinut de Spertsyan. Extrema gazdelor a fost faultată în careu de Alexandru Creţu.
Min. 87 Armenia - România 2-2. Gazdele trimit în careu, de pe partea stângă, şi Haroyan pune latul pentru golul al doilea al gazdelor. Fundaşul gazdelor era în poziţie suspectă de offside, însă nu mai contează.
Min. 82 - Armenii şutează periculos, din unghi, şi Niţă respinge din nou fantastic.
Min. 81 - Două schimbări în echipa României. Intră Mihăilă şi Alexandru Creţu şi ies Dennis Man şi Cicâldău.
Min. 78 - George Puşcaş are o intervenţie brutală asupra unui adversar şi vede direct cartonaşul roşu.
Min. 73 GOOOOOOOOOLLL ROOOOMÂNIIIIAAAAAA!!! GOOOOOOLLL CICÂLDĂU!!! Armenia - România 1-2. Bancu centrează de pe stânga, spre colţul lung, şi Cicâldău face dubla cu o superbă lovitură cu capul. Între timp, din echipa României au ieşit Stanciu şi Maxim şi au intrat Florin Tănase şi Keşeru.
Min. 66 - Cartonaş galben pentru Bancu, pentru un fault.
Min. 63 GOOOOOOOOOLLL ROOOOMÂNIIIIAAAAAA!!! GOOOOOOLLL CICÂLDĂU!!! Armenia - România 1-1. Bancu trimite un şut-centrare din 16 metri, iar Cicâldău îi ia faţa portarului advers şi împinge balonul în plasă.
Min. 61 - Adamyan reia periculos cu capul şi Niţă respinge in extremis.
Min. 59 - Maxim vede cartonaşul galben pentru un fault.
Min. 56 Armenia - România 1-0. Spertsyan şutează de la distanţă, Toşca deviază balonul decisiv şi Niţă este bătut.
Min. 51 - Shagoyan reia periculos, puţin pe lângă poarta lui Niţă.
Min. 46 - Selecţionerul Armeniei a efectuat mai multe schimbări. Au ieşit Muradyan, Karapetyan şi Briasco şi au intrat Spertsyan, Shagoyan şi Adamyan.
20.02 - Armenia a avut lovitura de start în repriza a doua.
Min. 45 - Este pauză la Erevan. Armenia şi România sunt la egalitate, la pauză, 0-0, după o primă repriză dominată de echipa noastră, dar în care problemele din defensivă erau să ne coste din nou extrem de scump.
Min. 41 - George Puşcaş şi Haroyan văd cartonaşul galben pentru un conflict în careul Armeniei. Între timp, Stanciu şutează din nou frumos, din unghi, şi portarul Armeniei respinge cu mare dificultate.
Min. 27 - Bayramyan vede şi el cartonaşul galben pentru un fault dur.
Min. 24 - Mogoş vede şi el cartonaşul galben pentru o intervenţie dură.
Min. 22 - Barseghyan vede cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Stanciu.
Min. 15 - Ocazie mare ratată de Armenia! Barseghyan şutează frumos, din unghi, şi Niţă reţine în doi timpi.
Min. 14 - Ocazie mare ratată de Armenia! Karapetyan scapă spre poarta noastră, şutează, mingea este deviată periculos, însă Niţă reuşeşte să revină şi să respingă miraculos în corner. Meci spectaculos la Erevan!
Min. 10 - Ocazie mare ratată de România! Stanciu şutează frumos, din lovitură liberă de la 30 de metri, şi portarul advers respinge miraculos din vinclu.
Min. 7 - Stanciu şutează frumos, de la distanţă, şi portarul advers reţine.
19.00 - România a avut lovitura de start a meciului.
UPDATE: Au fost anunţate echipele de start. Armenia începe cu Yurchenko - Hambartsumyan, Calisir, Haroyan, Hovhannisyan - Barseghyan, Grigoryan, Muradyan, Bayramyan - Karapetyan, Briasco. România răspunde cu Niţă - Mogoş, Chiricheş, Toşca, Bancu - Răzvan Marin, Stanciu - Man, Cicâldău, Maxim - Puşcaş.
Echipa României are parte de un meci dificil în condiţiile în care Armenia a adunat şase puncte din şase posibile şi conduce Grupa J, alături de Germania, grupă din care mai fac parte Macedonia de Nord, Islanda şi Liechtenstein.
România trebuie să corecteze rapid problemele din defensivă, în cazul în care vrea să emită pretenţii la victorie în deplasarea din Armenia. Dacă pe atac am stat mai degrabă bine în primele două meciuri, 3-2 cu Macedonia de Nord şi 0-1 cu Germania, defensiva a fost mult sub aşteptări, adversarii ratând ocazii uriaşe şi doar inspiraţia lui Florin Niţă a făcut să nu avem parte de rezultate mai slabe.
Armenia, două victorii fără gol încasat
Armenia s-a impus în prima etapă în Liechtenstein, 1-0, graţie unui gol venit târziu, în minutul 83, dar a produs surpriza în etapa a doua, când a trecut, cu 2-0, de Islanda. Iar condiţiile de joc de la Erevan par să fie favorabile gazdelor, astfel că trebuie să ne aşteptăm ca Armenia să fie un adversar dificil pentru echipa României.
Forma bună a Armeniei reiese şi din faptul că echipa are cinci victorii şi două egaluri în ultimele şapte meciuri jucate. Armenia nu a mai pierdut din septembrie anul trecut, 1-2 cu Macedonia de Nord, în deplasare, dar înainte, pe 18 noiembrie 2019, a suferit cea mai usturătoare înfrângere din istorie, 1-9 cu Italia, în deplasare.
Barseghyan şi Bayramyan au marcat golurile împotriva Islandei, însă antrenorul Joaquin Caparros, fost la Villarreal, Sevilla sau Deportivo La Coruna, are la dispoziţie şi fotbalişti precum Sargis Adamyan, de la Hoffenheim, sau naturalizaţii Norberto Briasco-Balekian, jucător născut în Argentina, la Buenos Aires, ori Solomon Udo, jucător născut în Nigeria.
România şi Armenia s-au întâlnit de mai multe ori de-a lungul timpului. Ultimele patru meciuri directe au fost câştigate de România fără gol încasat. A fost un 5-0 în deplasare, în octombrie 2016, când am profitat din plin de eliminarea lui Malakyan încă din minutul 3, dar şi un chinuitor 1-0, acasă, în septembrie 2017, când Bogdan Stancu a ratat un penalty, iar Maxim a marcat golul victoriei tocmai în minutul 91, deşi armenii au jucat în inferiotate numerică timp de aproximativ 40 de minute.
Toată lumea îşi aduce, însă, aminte, de celebrul egal făcut în Armenia, 1-1, în noiembrie 2004. Marica a deschis scorul pentru echipa noastră, însă Dokhoyan a egalat după pauză. În echipa antrenată de Anghel Iordănescu jucau fotbalişti precum Bogdan Stelea, Ciprian Marica, Cosmin Bărcăuan, Flavius Moldovan, Cristian Dancia, Mihai Tararache, Sorin Paraschiv sau Gabriel Caramarin.
A fost rezultatul care, practic, ne-a scos din lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2006, din Germania. De altfel, Anghel Iordănescu a fost înlocuit, după egalul de la Erevan, cu Victor Piţurcă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰