Antena Meniu Search
x

Update România - Germania 0-1. Facem primul pas greşit în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal

Naţionala de fotbal a României a pierdut, scor 0-1, meciul cu Germania disputat duminică seara, la Bucureşti, în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, de anul viitor.

de Redactia Observator

la 28.03.2021, 23:42

Germania conduce cu autoritate grupa de calificare la Campionatul Mondial de fotbal
Germania câştigă la limită meciul cu România de la Bucureşti - Hepta
  • România luptă cu Macedonia de Nord, Germania, Armenia, Islanda şi Liechtenstein în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal.
  • România debutase cu o victorie în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal, 3-2 cu Macedonia de Nord.

Min. 96 - Este final de meci pe Arena Naţională. Germania se impune, cu 1-0, după un meci controlat în mare măsură de oamenii lui Joachim Low. Florin Niţă ne-a ţinut în viaţă, având numeroase intervenţii magistrale, iar pe final puteam da lovitura, însă nu am reuşit să gestionăm câteva momente favorabile. Trebuie să trecem repede peste înfrângere pentru că miercuri jucăm în Armenia, formaţie care a învins, cu 2-0, pe Islanda. Lupta pentru locul al doilea în grupă se anunţă extrem de strânsă, mai ales în condiţiile în care Macedonia de Nord a obţinut şi ea o victorie la scor, 5-0 cu Liechtenstein.

Min. 94 - Schimbare în echipa Germaniei. Iese Sane şi intră Amin Younes.

Min. 93 - Kimmich vede cartonaşul galben pentru tragere de timp.

Min. 92 - Schimbare în echipa Germaniei. Iese Gnabry şi intră Neuhaus.

Pe acelaşi subiect

Min. 90 - Stanciu scapă şi el periculos, dar îşi închide unghiul şi trimite în plasa laterală.

Min. 87 - Puşcaş scapă periculos spre poarta adversă, dar şutează slab şi Neuer reţine.

Min. 83 - Schimbări în echipa României. Ies Florin Tănase şi Ianis Hagi şi intră Cicâldău şi Maxim.

Min. 80 - Werner scapă singur, şutează din unghi şi Niţă scoate din nou magistral.

Min. 77 - Schimbare în echipa Germaniei. A ieşit Havertz şi a intrat Werner.

Min. 66 - Schimbări în echipa României. Ies Mihăilă şi Keşeru şi intră Dennis Man şi Puşcaş.

Min. 63 - Gnabry pătrunde pe stânga, trimite în faţa porţii, Sane înţeapă balonul din faţa lui Niţă şi mingea ocoleşte de puţin poarta echipei noastre.

Min. 60 - Gundogan şutează periculos şi Niţă se opune din nou magistral. Este asediu la poarta echipei noastre.

Min. 58 - Gnabry se lansează periculos spre poarta României, trece de trei adversari, şutează spre colţ şi Niţă respinge din nou in extremis.

Min. 55 - Florin Tănase şutează peste poarta adversă, dintr-o situaţie favorabilă.

Min. 50 - Goretzka şutează în forţă şi Niţă respinge cu dificultate. Fază excelent construită de Sane, care s-a distrat cu fotbaliştii echipei României depăşind patru adversari într-o cursă de 50 de metri.

Min. 46 - Din echipa României a ieşit Camora, acesta fiind înlocuit cu Burcă. Toşca trece fundaş stânga, în locul lui Camora.

22.46 - România a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză pe Arena Naţională, din Bucureşti. Germania conduce, cu 1-0, după o primă repriză în care s-a jucat aproape în permanenţă în jumătatea noastră de teren. Germania nu a forţat, încercând să puncteze cât mai mult la posesia mingii, în timp ce România şi-a arătat deseori limitele.

Min. 27 - Răzvan Marin şutează frumos, de la distanţă, şi Neuer reţine.

Min. 19 - Degringoladă totală în apărarea noastră. Kimmich şutează violent, de la 25 de metri, şi mingea zguduie transversala porţii apărate de Florin Niţă. Nu reuşim să îndepărtăm pericolul, iar mingea sare la Gnabry, care este blocat in extremis de portarul echipei noastre.

Min. 17 România - Germania 0-1. Havertz este lansat în dreapta, trimite în faţa porţii şi Gnabry pune latul, îndeplinind o simplă formalitate.

Min. 16 - Ovidiu Popescu vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 12 - Chiricheş îl lansează excelent pe Mihăilă, atacantul nostru întârzie un pic momentul şutului şi, în cele din urmă, trimite peste poarta echipei adverse.

Min. 9 - Germania are prima mare ocazie a meciului. Havertz pătrunde pe dreapta, scapă singur cu Niţă, şutează din unghi şi portarul echipei noastre respinge in extremis.

UPDATE, 21.45: Germania a avut lovitura de start a meciului.

UPDATE, 21.01: Au fost anunţate echipele de start. România începe cu Niţă - Ovidiu Popescu, Chiricheş, Toşca, Camora - Răzvan Marin, Stanciu - Ianis Hagi, Florin Tănase, Mihăilă - Keşeru. Germania răspunde cu Neuer - Klostermann, Rudiger, Ginter, Emre Can - Gundogan, Kimmich, Goretzka - Sane, Gnabry, Havertz.

Echipa noastră abordează meciul cu încredere, după România a trecut peste câteva momente dificile la partida de debut, cu Macedonia de Nord, şi s-a impus, cu 3-2, graţie unui gol al victoriei marcat de Ianis Hagi în minutul 86. Totuşi, confruntarea cu Macedonia de Nord a arătat că avem mari probleme în defensivă, probleme de care echipa Germaniei ar putea profita la maxim.

Deşi nu are chiar toţi jucătorii importanţi la dispoziţie, Germania a debutat cu o victorie clară în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal, 3-0 cu Islanda, la capătul unui meci în care nemţii aveau 2-0 încă din minutul 7 şi un meci în care Germania a avut 76% posesie, dar a trimis doar cinci şuturi pe spaţiul porţii adverse.

România - Germania, ultimul meci direct în 2007

România şi Germania s-au înfruntat de mai multe ori de-a lungul timpului. Rămâne celebră victoria cu 5-1 obţinută de România într-un meci amical jucat la Bucureşti, în 2004. Însă, ultimul meci direct a avut loc în septembrie 2007 şi a fost câştigat de echipa Germaniei, scor 3-1. Au marcat Bernd Schneider, David Odonkor şi Lukas Podolski, pentru Germania, după ce Dorin Goian deschidea scorul în minutul 3, pentru România.

Alături de Dorin Goian, pentru naţionala României au mai jucat în meciul respectiv fotbalişti precum Gabriel Tamaş, Dănuţ Coman, Adrian Mutu, Bănel Nicoliţă, Ciprian Marica, Ovidiu Petre, Dorinel Munteanu, Marius Constantin, Gigel Bucur sau Adrian Cristea. Selecţioner al României era Victor Piţurcă, în timp ce naţionala Germaniei era condusă de Joachim Low, tehnician care se află şi acum pe banca tehnică a Germaniei.

Situaţia din grupa României şi a Germaniei

România şi Germania au fost repartizate în Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, de anul viitor, alături de, evident, Islanda şi Macedonia de Nord, dar şi alături de Armenia şi de Liechtenstein. După prima etapă, grupa este, deja, dominată de Germania, graţie victoriei obţinute cu Islanda, 3-0. România, prin victoria cu Macedonia de Nord, 3-2, şi-a consolidat locul 2 în grupă, având mai multe goluri înscrise de Armenia, care s-a impus cu 1-0 în Liechtenstein.

Pe lângă România - Germania, duminică se mai joacă Armenia - Islanda şi Macedonia de Nord - Liechtenstein. Miercuri, în etapa a treia a preliminariilor, avem Armenia - România, Germania - Macedonia de Nord şi Liechtenstein - Islanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » România - Germania 0-1. Facem primul pas greşit în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal