Antena Meniu Search
x

Video Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, se retrage din tenis la 25 de ani: "Sunt epuizată"

Jucătoarea australiană Ashleigh Barty, numărul unu mondial, și-a anunțat retragerea din tenis la apogeul carierei sale. Tânăra de 25 de ani a invocat îndeplinirea obiectivelor sale în tenis și oboseala, relatează Reuters. Anunțul dramatic vine la mai puțin de două luni de la câștigarea Australian Open.

de Redactia Observator

la 23.03.2022, 08:06

Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, se retrage din tenis la 25 de ani: "Sunt epuizată"
Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, se retrage din tenis la 25 de ani: "Sunt epuizată" - Profimedia

Sportiva se retrage cu 15 titluri, la mai puțin de două luni după ce a câștigat Openul Australiei, al treilea triumf la simplu de Mare Șlem, după Wimbledon în 2021 și Openul Franței în 2019.

"Știu cât de multă muncă este nevoie pentru a scoate ce e mai bun din tine ... Nu mai am asta în mine. Nu mai am impulsul fizic, dorința emoțională și tot ceea ce este necesar pentru a mă provoca la cel mai înalt nivel. Sunt epuizată", a declarat Ashleigh Barty într-o înregistrare video postată miercuri pe contul său de Instagram.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ashleigh Barty, 121 de săptămâni ca lider WTA

Pe acelaşi subiect

Şeful WTA, Steve Simon, a spus că Barty este "unul dintre marii campioni” şi că i se va duce dorul

"Ashleigh Barty, cu semnătura ei slice backhand, completată de a fi concurentul suprem, a fost mereu un exemplu prin profesionalismul neclintit şi sportivitatea pe care le-a adus la fiecare meci”, a spus el într-un comunicat.

Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat 23,829,071 de dolari din tenis.

Ea are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA.

A doua retragere a lui Barty din tenis

Aceasta este a doua retragere a lui Ashleigh Barty din tenis. Prima a fost în adolescență, la sfârșitul anului 2014. Ea a revenit în 2016 și a urcat rapid în clasament, câștigând aprecieri la nivel mondial pentru jocul său strălucit și afecțiunea fanilor pentru sportivitate și comportamentul său relaxat.

Ashleigh Barty a suferit de depresie după ce a devenit jucătoare profesionistă în adolescență, ceea ce a determinat-o să renunțe și să se reinventeze pentru scurt timp ca jucătoare profesionistă de cricket în statul ei natal, Queensland. Când pandemia COVID-19 a oprit tenisul de elită în 2020, ea a luat aproape un an de pauză pentru a petrece timp cu familia, mai degrabă decât să se reîntoarcă în circuit după reluarea acestuia.

Fiind a doua aborigenă care a câștigat un titlu de Grand Slam, pe urmele marii Evonne Goolagong Cawley, Ashleigh Barty a devenit, de asemenea, un idol pentru populația indigenă din țara sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Ashleigh Barty, numărul 1 WTA, se retrage din tenis la 25 de ani: "Sunt epuizată"