Antena Meniu Search
x

Maratonul Internaţional Bucureşti: Cine sunt câştigătorii (FOTO)

Atletul kenyan James Barmasai Kiptum a câştigat, duminică, a IX-a ediţie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti, fiind cronometrat cu timpul de două ore, 15 minute şi patru secunde.

Atletul kenyan James Barmasai Kiptum a câştigat, duminică, a IX-a ediţie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti, fiind cronometrat cu timpul de două ore, 15 minute şi patru secunde.

Kiptum a fost urmat de conaţionalii săi Edwin Kiplagat Kitum (2:16.51) şi Patrick Kiprono Kimeli (2:18.34).

James Barmasai Kiptum a declarat că anul viitor vrea să-şi doboare propriul record, dar şi pe cel al competiţiei. "Anul acesta am venit mai devreme în Europa, am stat o lună în Germania şi pentru că nu am venit direct de acasă nu am fost foarte bine pregătit. De aceea nu am reuşit să obţin cel mai bun timp din cariera mea. Azi am alergat în două ore, 15 minute şi patru secunde, dar promit să revin anul viitor şi să îmi dobor propriul record, dar şi recordul Maratonului Bucureşti”, a spus Kiptum.

Proba feminină a fost câştigată de etiopianca Zeritu Begashaw Wakjira (2:40.32), urmată de kenyanca Sally Jemutai Kimaiyo (2:40.47) şi de o altă etiopiancă Fatuma Usen Tayr (2:40.51).

Etiopianca Zeritu Begashaw Wakjira, câştigătoare pentrtu a doua oară în proba feminină, a afirmat că îi place această cursă: "Îmi place această cursă, mă bucur că am reuşit să câştig a doua oară Maratonul Bucureşti. Anul acesta a fost o cursă mai rapidă, am încheiat cei 42 de kilometri cu aproximativ opt minute mai repede”, a precizat Wakjira.

Semimaratonul masculin a fost câştigat de italianul Marco Macchia (1:11.29), urmat de Andrei Crainic (1:12.10) şi de Gyorgy Szabolcs-Istvan (1:12.57).

Proba feminină de semimaraton a fost câştigată de Adela Paulina Bălţoi (1:18.11), urmată de Ingrid Mutter (1:20.09) şi de Maria Veliscu (1:23.03).

Valeria Răcilă Van Groningen, preşedinta Asociaţiei Bucharest Running Club, cea care organizează Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, speră ca anul viitor competiţia să treacă la "bronz level": "Sunt foarte mândră să fiu acum lângă câştigătorii maratonului, mai ales că ei au deja două victorii la Bucureşti. Am alergat şi eu astăzi, a fost minunat, o sărbătoare mare a Bucureştiului. A fost puţin greu să îi văd pe alergătorii de elită că ei se întorceau când noi abia ne chinuiam să urcăm pe Calea Victoriei. Preşedintele AIMS a fost aici, tocmai a plecat pentru că trebuia să prindă avionul, şi sperăm ca anul viitor maratonul nostru să ajungă la <bronze level>. Pentru a îndeplini acest obiectiv am avut toate condiţiile, de aceea am alergat şi am văzut şi eu ce se întâmplă pe traseu. Totul a decurs bine, am avut animatori şi susţinători, puncte de hidratare, totul a fost aşa cum ne-am dorit. Sperăm ca anul viitor, când vom organiza a zecea ediţie, să fie şi mai frumos”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Maratonul Internaţional Bucureşti: Cine sunt câştigătorii (FOTO)