Antena Meniu Search
x

Belgia - Maroc 0-2, la Cupa Mondială 2022. Marocanii reuşesc un rezultat surpriză şi visează la calificare

Selecţionata Marocului a obţinut o victorie surprinzătoare în faţa Belgiei, cu scorul de 2-0 (0-0), duminică, pe Al Thumama Stadium din Doha, într-un meci din Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 17:25

Belgia - Maroc 0-2, la Cupa Mondială 2022. Marocanii reuşesc un rezultat surpriză şi visează la calificare
- Profimedia

''Leii din Atlas'' au obţinut abia a treia lor victorie la Cupa Mondială, prin golurile marcate de Abdelhamid Sabiri (73) şi Zakaria Aboukhlal (90+2), în faţa unei echipa care a dezamăgit. Marocanul reuşea primul său succes la CM 1986, în Mexic, 3-1 cu Portugalia, iar următoarea victorie a venit la CM 1998, 3-0 contra Scoţiei. Belgia, medaliată cu bronz în urmă cu patru ani, a debutat cu victorie norocoasă în Qatar, 1-0 cu Canada, dar acum riscă să plece acasă după grupe.

Cele două echipe se mai întâlniseră până acum de trei ori

''Diavolii roşii'' au avut iniţiativa în cea mai mare parte a timpului, însă a fost o posesie sterilă, fără prea multe ocazii clare de gol. Prima şansă a venit în min. 5, când Thorgan Hazard l-a găsit pe Batshuayi în careu, dar atacantul lui Beşiktaş a fost blocat de portar. Meunier a şutat din marginea careului, dar El Kajoui a prins mingea. Africanii, cu patru jucători născuţi în Belgia în lot (El Khannouss, Zaroury, Chair şi Amallah, însă doar ultimul titular), au avut şi ei faze de poartă, dar şutul lui Ziyech şut de la 25 de metri (21) s-a dus peste, iar Hakimi (35) a pătruns pe dreapta şi a tras pe lângă.

De Bruyne (39) a executat o lovitură liberă din unghi, dar mingea s-a dus puţin peste poartă. Marocanii, cu doi jucători în Belgia (Amallah la Standard Liege şi El Khannouss la Genk), au dat un prim avertisment în finalul primei reprize (45+1), la o lovitură liberă de pe dreapta, din dreptul colţului careului mare, executată de Ziyech la colţul scurt, însă golul a fost anulat de VAR pentru o poziţie de ofsaid la Saiss, care a fost pe traiectoria mingii.

Pe acelaşi subiect

După pauză, marocanii au fost din ce în ce mai periculoşi. Courtois a prins şutul lui Ziyech de la 20 metri (50), iar Boufal a trimis milimetric pe lângă bara a doua (57). Belgia a avut apoi zece minute bune. Eden Hazard (52) a şutat la colţul scurt, dar El Kajoui a respins. Mertens (65) a pătruns pe centru, dar portarul a respins şutul său de la 20 de metri, după care şutul lui Batshuayi (66) a fost blocat de Mazraoui, după care El Kajoui a prins mingea. În min. 73, Sabiri, intrat de puţine minute, a executat o lovitură liberă de pe partea stângă la colţul scurt şi l-a surprins pe Courtois.

Până la final, deşi Roberto Martinez a jucat ultraofensiv, introducându-l şi pe Romelu Lukaku, Belgia nu şi-a mai creat decât o ocazie, dar Vertonghen (82) a trimis puţin alături de poartă, la cornerul lui Mertens. Marocanii au fost aproape să dea o nouă lovitură pe contraatac, prin Hamedallah (90+1), însă şutul său din unghi a fost blocat de Courtois. În cele din urmă echipa antrenată de Walid Regragui a mai înscris o dată, prin Zakaria Aboukhlal (90+2), cu şut sub bară, la colţul scurt, din pasa lui Ziyech.

Cele două echipe se mai întâlniseră până acum de trei ori, la CM 1994, când Belgia s-a impus cu 1-0, în 1999, când ''diavolii roşii'' au câştigat cu 4-0 un meci amical la Liege, şi în 2008, când Marocul s-a impus cu 4-1 la Bruxelles, într-un meci amical, în care au jucat şi Axel Witsel (debut) şi Jan Vertonghen.

Marocanii sunt pe primul loc în grupă pentru moment, după 0-0 cu Croaţia şi 2-0 cu Belgia. Tot duminică are loc şi celălalt meci din grupă, Croaţia - Canada (Khalifa International Stadium - Ar-Rayyan, 18:00). Echipele calificate în optimi se vor decide pe 1 decembrie, când se vor juca ultimele partide din grupă, Croaţia - Belgia (Ahmad Bin Ali Stadium - Ar-Rayyan, 17:00) şi Canada - Maroc (Al Thumama Stadium - Doha, 17:00). Belgia nu va putea conta pe Onana, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sport » Belgia - Maroc 0-2, la Cupa Mondială 2022. Marocanii reuşesc un rezultat surpriză şi visează la calificare