Antena Meniu Search
x

Camerun - Serbia 3-3, la Cupa Mondială. Cea mai spectaculoasă partidă a Mondialului: au fost două întoarceri de scor

Selecţionatele Camerunului şi Serbiei au terminat la egalitate, 3-3 (1-2), luni, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, într-un meci spectaculos din Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.11.2022, 14:45

Camerun - Serbia 3-3, la Cupa Mondială. Cea mai spectaculoasă partidă a Mondialului: au fost două întoarceri de scor
- Profimedia

Meciul a fost unul cu răsturnări de scor, însă sârbii sunt cei care au cele mai multe motive să regrete, după ce au condus cu 3-1 şi au ratat şi alte ocazii clare de gol. Pentru ''leii neîmblânziţi'' au marcat Jean-Charles Castelletto (29), Vincent Aboubakar (63) şi Eric Maxim Choupo-Moting (66), în timp ce Strahinja Pavlovic (45+1), Sergej Milinkovic-Savic (45+3) şi Aleksandar Mitrovic (53) au înscris golurile Serbiei.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, într-un meci amical în 2010, când Serbia s-a impus cu 4-3

Echipa antrenată de Dragan Stojkovic a început mai bine şi a avut prima ocazie în min. 11, când Mitrovic a încheiat o acţiune cu şut din unghi cu stângul în bară. Acelaşi Mitrovic (17) a tras pe lângă poartă de la 10 metri, după o minge ricoşată din Tolo. Africanii au reuşit să îşi creeze şi ei o situaţie bună, dar şutul lui Kunde din unghi (19) a fost respins de lângă bară portar. Camerunezii au deschis scorul zece minute mai târziu (20), când Castellletto a reluat în plasă de la un metru, după o minge deviată de Nkoulou, la cornerul executat de Kunde.

Pe finalul primei reprize, Kunde a avut un şut respins de portar (43), iar apoi a reluat pe lângă ţintă. Ultimele minute înainte de pauză au aparţinut sârbilor, care au reuşit să înscrie de două ori. Pavlovic a egalat cu o lovitură de cap din 7 metri (45+1), din centrarea lui Tadic, iar apoi Sergej Milinkovic-Savic a adus Serbia în avantaj (45+3), cu un şut plasat de la 16 metri, după pasa lui Zivkovic. Sârbii mai puteau marca o dată, dar şutul lui Mitrovic (45+5) a fost deviat de un fundaş.

Pe acelaşi subiect

În repriza secundă, ''Orlovi'' (vulturii) s-au desprins la 3-1, prin golul semnat de Mitrovic (53), din careu, după o combinaţie frumoasă, la care au mai participat Kostic, Sergej Milinkovic-Savic şi Zivkovic. Meciul a continuat alert, cu faze la o poartă şi alta, însă Toko Ekambi (62) a tras slab din unghi şi Vanja Milinkovic-Savic a reţinut. Sergej Milinkovic-Savic (63) a ratat o mare ocazie, singur cu portarul, lobul său trecând peste poartă.

''Leii'' au sancţionat apoi de două ori, în decurs de patru minute, apărarea avansată a sârbilor, marcând pe contraatac: Aboubakar (63) a redus din diferenţă, cu un lob, golul fiind iniţial anulat pentru ofsaid şi acordat ulterior după verificarea VAR-ului; Choupo-Moting (66) a egalat din pasa lui Aboubakar, la un contraatac în doi, gol validat de VAR. Serbia a forţat golul victoriei, dar şutul lui Mitrovic din unghi (76) a fost respins de Epassy, Sergej Milinkovic-Savic (78) a şutat de la 20 de metri peste poartă, Kostic (88) a tras slab din unghi şi Epassy a prins, iar Mitrovic (89) a fost imprecis din poziţie excelentă de la 15 metri.

Şi jucătorii lui Rigobert Song au mai avut două situaţii, însă şutul lui Aboubakar (87), din afara careului, a fost prins de Vanja Milinkovic-Savic, care a fost la post şi la mingea trimisă de Nkoudou (90+5) din lovitură liberă. Acest egal nu face decât să favorizeze echipele Braziliei şi Elveţiei (care se vor înfrunta tot luni) în privinţa calificării în optimile de finală. Serbia are o singură victorie la Cupa Mondială în ultimele sale 12 partide, 1-0 cu Costa Rica în 2018.

Camerunul nu a mai trecut de grupe la Cupa Mondială din 1990, când a reuşit cea mai mare performanţă a unei echipe africane, atingerea sferturilor de finală. Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, într-un meci amical în 2010, când Serbia s-a impus cu 4-3. În primele meciuri din grupă, Camerunul a fost învinsă de Elveţia cu 1-0, iar Serbia a pierdut cu 0-2 în faţa Braziliei. Ultimele partide din grupă se vor juca pe 2 decembrie, Serbia - Elveţia (Stadium 974 - Doha, 21:00) şi Camerun - Brazilia (Lusail Stadium- Al Daayen, 21:00).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Camerun - Serbia 3-3, la Cupa Mondială. Cea mai spectaculoasă partidă a Mondialului: au fost două întoarceri de scor