Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Câţi bani primeşte David Popovici pentru medaliile de aur şi bronz câştigate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

David Popovici a luptat aseară, la Paris şi a ajuns din nou pe podium, după proba de 100 de metri liber. Campionul se va întoarce acasă şi cu o medalie de bronz. Va rămâne, însă, în istorie dar şi inimile românilor, drept tânărul care, la doar 19 ani, a cucerit aurul olimpic la înot, pentru ţara noastră. De la un băiat simplu, aşa cum se consideră el, a ajuns să fie numit de presa străină drept "Băiatul de aur al României".

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 13:17

A doua medalie pentru David. A doua medalie pentru România.

"Sunt foarte mulţumit de mine. Şi mă bucur că acum am două bucăţi de metal. Sunt nişte bucăţi de metal dar am muncit foarte mult pentru ele", spune David Popovici - campion olimpic.

"Este mai emoţionant decât aş fi fost eu în concurs pentru că realizez că este cineva care, tot aşa, a muncit ani şi ani", spune Nadia Comăneci.

Vezi și

Mesajul lui David Popovici pentru politicienii români

Pe acelaşi subiect

"Să pleci de la Jocurile Olimpice cu un aur şi un bronz este ceva extraordinar pentru că eu consider că în palmaresul fiecărui sportiv trebuie să existe toate culorile", adaugă Elisabeta Lipa.

David Popovici le-a mulţumit românilor pe care i-a simţit alături de el, dar nu a ezitat să tragă un semnal de alarmă.

"Pentru o Românie educată, sănătoasă, trebuie să investim mai mult în sport. Ăsta este un mesaj către toți politicienii care vorbesc despre asta, dar la un moment dat mesajul se blochează pe undeva. Așa că, trebuie să facem ceva! Pentru că vedeți toate reacțiile oamenilor obișnuiți care se uită la televizor, oamenilor din funcții înalte… toată lumea e fericită, toată lumea se bucură, dar hai să ne bucurăm mai des, de ce nu? Hai să avem mai mulți campioni olimpici, mai mulți medaliați, mai mulți finaliști, mai mulți calificați la Jocurile Olimpice", spune David.

Pentru cele două medalii de la Paris, David Popovici va fi răsplătit de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român cu suma de 200.000 de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Sport » Câţi bani primeşte David Popovici pentru medaliile de aur şi bronz câştigate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024