Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mesajul lui David Popovici după ce a câștigat bronzul în finala probei de 100 m liber la JO 2024. "Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile făcute"

David Popovici a luptat aseară, la Paris şi a ajuns din nou pe podium, după proba de 100 de metri liber. Campionul se va întoarce acasă şi cu o medalie de bronz. Va rămâne, însă, în istorie dar şi inimile românilor, drept tânărul care, la doar 19 ani, a cucerit aurul olimpic la înot, pentru ţara noastră. De la un băiat simplu, aşa cum se consideră el, a ajuns să fie numit de presa străină drept "Băiatul de aur al României".

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 08:00

David Popovici a ieşit încă o dată victorios şi a pus din nou România pe podiumul olimpicilor. Tânărul înotător a încheiat ultima cursă de la Paris pe locul al treilea, la proba regină a nataţiei, 100 de metri liber.

Mesajul lui David Popovici după ce a luat bronzul la proba de 100 de metri liber

"Mă bucur, adică nu contează că nu mai e de aur e de bronz, e o medalie olimpică. Sunt al treilea cel mai bun din lume la o probă, primul la altă probă", spune David Popovici - campion olimpic.

Vezi și

Doar o sutime l-a împiedicat să pună mâna pe argint, însă a scos un timp formidabil de 47,49 de secunde. Emoţiile au atins cote maxime, întrucât s-a aflat tot la o diferenţă de o sutime de locul al patrulea.

Pe acelaşi subiect

"Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile pe care eu şi apropiaţii mei, echipa, familia, le-am făcut să ajungem aici. Uite că, o ţin şi o arăt pentru că sunt foarte mândru de ea, pentru că ştiu tot ceea ce e în spatele ei", mai spune David Popovici.

Campionul a scris istorie la JO 2024

În urmă cu trei zile, David Popovici a devenit primul înotător român medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, după ce a câştigat proba de 200 de metri liber.

"L-am făcut foarte fericit pe copilul din mine si pe mine mic care îşi dorea foarte tare să ajungă la Jocurile Olimpice", a spus David Popovici.

David Popovici va fi răsplătit de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român, pentru cele două medalii aduse României, cu suma de 200.000 de euro.

Modestia, talentul şi disciplina auto-impusă l-au transformat din rebel într-un campion greu de prins din urmă. David a fost un copil leneş, cum o recunoaşte chiar el.

"A fost ca o explozie de bucurie. Şi asta a fost tot. Habar nu avea să înoate, dar s-a bucurat să fie în apă", a spus Mihai Popovici, tatăl lui David.

Micul David este acum Goliath cu 23 de medalii de aur la 19 ani şi o deviză uluitoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Sport » Mesajul lui David Popovici după ce a câștigat bronzul în finala probei de 100 m liber la JO 2024. "Greutatea ei simbolizează toate sacrificiile făcute"