Antena Meniu Search
x

Video Ce înseamnă recunoașterea oficială ca sport a skateboardingului, în România. Sportivii vor avea parte de beneficii

Este oficial, skaterii nu mai sunt doar nişte tineri pasionaţi de scheme făcute cu placa, ci sportivi în toată regula. Skateboardingul este de acum sport recunoscut de Ministerul Sportului, aşa că pasiunea poate să devină în cazul celor care îşi doresc asta chiar job full time. Sportivii se pot organiza în cluburi şi federaţii şi pot organiza de pe acum competiţii după reguli clare, stabilite de minister. Şi nu sunt singurele sporturi recunoscute oficial. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 09.04.2022, 21:06

Vezi și

Internetul a fost până acum şcoala celor care au vrut să înveţe să practice skateboardingul la alt nivel decât cel de bază. Clipurile şi tutorialele făcute de idolii tinerilor pasionaţi de placa de skate au făcut zeci de mii de vizualitări. Marius Constantin este cel mai popular skater din România şi a devenit campion mondial  antrenându-se singur. Recunoaşterea skateboardingului ca sport oficial este cea mai bună veste pentru el.

Marius Constantin, freestyle skater: Să fiu sincer, nu ştiu ce a durat atât de mult.

Reporter: Ce înseamnă acest lucru?

Marius Constantin, freestyle skater: Posibilitatea creării unei federaţii româneşti de skateboarding, iar apoi crearea unor cluburi sportive dedicate pentru a avea acces mai uşor la sprijin financiar.

Pe acelaşi subiect

Nu e uşor să înveţi fără îndrumarea unui antrenor. Un lucru care acum s-ar putea rezolva. Recunoaşterea le permite amatorilor să practice sportul într-un mod organizat şi să atragă mai uşor fonduri.

Cristina Oprea, reporter Observator: Odată înfiinţate cluburi sau federaţii, sporturile devin accesibile şi celor care nu îşi permit să investească în pasiunea lor din propriul buzunar. Important este să se găsească şi finanţare pentru aceste ramuri, spun cei din domeniu.

Alina Ionescu, DJTS Dolj: Este un lucru bun, până la urmă orice mişcare este binevenită, mai ales după perioada de pandemie. 

Şi infrastructura este foarte importantă. Sportivii au nevoie de spaţii special amenajate. În puţine oraşe din ţară există parcuri pentru skateri. Tinerii se antrenează pe unde apucă. 

Şi arcul istoric a devenit sport

Se practică cu arcuri ce imită armele de luptă din istoria diferitelor regiuni și pot fi realizate din coarne ale animalelor sau lemn de diferite esențe. În trecut, corzile erau realizate din in, cânepă și din vene de cai sau vite, dar în prezent se fabrică din material sintetic.

Iar Roundnet-ul este un sport nou, apărut în 1989 în SUA și care cunoaște o popularitate largă la nivel internațional. De aproximativ 5 ani se practică și în România și acum e recunoscut oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Ce înseamnă recunoașterea oficială ca sport a skateboardingului, în România. Sportivii vor avea parte de beneficii