Video Nu sunt militari, dar arată ca nişte adevăraţi soldaţi. Airsoft, un sport din ce în ce mai popular şi în România
Adrenalina, luptă, strategie, echipament special și replici 1 la 1... ale armelor reale. Vorbim despre airsoft, un sport din ce în ce mai popular şi în ţara noastră, dar din păcate destul de subapreciat. Practicanţii se plâng că nu sunt sprijiniţi şi nici nu au unde să joace. Puţini oameni sunt dispuşi să-şi cedeze terenurile, pentru că îl consideră un joc periculos.
Nu sunt militari, dar arată ca nişte adevăraţi soldaţi. Pe terenul de airsoft, fiecare joc are la bază un scenariu bine stabilit.
Mugurel Zaharia, președinte club Airsoft: O să avem un scenariu cu bombă. Bomba va fi deja poziţionată în căsuța 37. Pe teren va fi plantat codul de amorsare și dezamorsare.
Odată stabilit scenariul și echipele, sportivii intră în joc. Stații emisie recepție, veste antiglonț, pistoale, mitraliere Ak47 sau M4, toate sunt special concepute pentru un astfel de sport.
Armele sunt replici special concepute să funcționeze cu bile mici de plastic.
- Incident tulburător în Popești-Leordeni. Un tânăr era să rămână fără un ochi, după ce a fost împușcat...
- Cum au ajuns gloanțele reale în arma lui Alec Baldwin. Cel care i-a dat pistolul a fost concediat în trecut din...
- Elev bătut în faţa şcolii, în Râmnicu Vâlcea. Agresorul, înarmat cu un cuţit şi un pistol de tip airsoft
- Câţi bani economiseşte dacă rambursezi anticipat 1.000 de lei la un împrumut pe 20 de ani, cu dobândă de 5%
- Iancu Guda: "Avem cea mai mare crestere de salarii din UE". Câţi bani din salariu pierd românii din cauza inflaţiei
Andei Tăbăcaru, practicant: Scapi de stresul pe care îl acumulezi într-o sapatamană. L-am descoperit acum un an și de atunci aștept orice joc pe care îl avem în apropiere.
Airsoft, un sport subapreciat
Practicanții de airsoft spun însă că nu au parte de popularitate și promovare. Puține autorități îi sprijină, deşi acest sport este recunoscut încă din anul 2010.
Mugurel Zaharia, președinte club Airsoft: În 2021 s-a înființat și federația de airsoft. Avem și federație acum. Toată lumea îl privește ca și cum ar fi ceva interzis. Este simulare militară, se pune foarte mult accent pe desfășurarea activității tactice pe teren. Coordonarea acțiunii cu ceilalți participanți.
De această dată, luptele s-au dat în Pădurea Gârboavele, de lângă Galați. Direcția Județeană de Sport i-a sprijinit pe membrii clubului cu terenul de joacă.
De cele mai multe ori însă, aceştia se chinuie sa găsească un loc, fiind mereu refuzaţi de autorităţi sau de proprietarii terenurilor, care cred că acest joc este periculos.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰