Antena Meniu Search
x

Video Clujeanul care a făcut Roundnet-ul popular în România: "L-am văzut într-un video şi mi s-a părut extraordinar"

Apărut recent în România, roundnetul câştigă tot mai mult teren, în special printre tineri. Este un sport conceput în Statele Unite, care în ultimii ani a început să aibă tot mai mulţi adepţi şi la noi în ţară. S-au înfiinţat chiar cluburi, iar jucătorii participă la campionate organizate între oraşe. Cu toţii visează la o Federaţie Romana de Roundnet.

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 10:26

Vezi și

Roundnet-ul sau spikeball-ul a fost înfiintat în anul 1989 în Statele Unite, însa şi-a pierdut din popularitate în doar câţiva ani. Şi cine s-ar fi gândit că va începe să devină cunoscut tocmai peste Ocean, în Romania. Iar "de vină" este un clujean.

Claudiu Cioara, fondator roundnet.ro: E un văr al voleiului, se joacă în echipe de câte doi. Fiecare echipă are dreptul la trei atingeri când lovesc mingea ca să dea de data asta cu mingera în fileu care e o trambulină în mijlocul jucătorilor, nu peste fileu ca la volei .  Prima data l-am vazut într-un video şi a părut extraordinar de spectaculos. 

În România sunt în prezent 120 de jucător activi 

În ţara noastră sunt în prezent 120 de jucători activi, înscrisi oficial într-un club, dar la nivel amator cel putin 1000 de persoane au luat în mână măcar odata mingea de roundnet. Iar numarul celor care îl descoperă e în creştere.

Pe acelaşi subiect

Reporter Observator: De ce e mai atrăgator ca alt sport? 

Antonia: Pentru că presupune viteză de reacţie foarte avansată şi pentru mine asta era foarte important pentru că eram foarte preocupată de foarte multe lucrurui şi mă facea sa nu mai gândesc şi să ma bucur de moment. 

Roundnetul este nu doar despre mişcare, ci şi despre socializare şi bună dispoziţie. Mihai a descoperit acest sport la Electric Castle. I-a plăcut atât de mult, încât a lăsat fotbalul pentru roundnet.

Mihai, sportiv: Am jucat fotbal timp de 11 ani si erau un pic cam mulți coechipieri și așa am spus că o echipă de două persoane e ceva ce mi-ar plăcea.

În plus, faţă de alt sport, poate fi jucat oriunde, iar un kit complet pentru joc nu depăşeşte câteva sute de lei. Visul jucătorilor de roundnet este ca România să aibă o federaţie profesionistă care să organizeze competiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Clujeanul care a făcut Roundnet-ul popular în România: "L-am văzut într-un video şi mi s-a părut extraordinar"