Antena Meniu Search
x

COSR a decis suspendarea finanţării FR Schi-Biatlon. Ce se întâmplă cu sportivii care pleacă la JO de iarnă de la Beijing

Comitetul Executiv al COSR, reunit astăzi în ședință de urgență, a decis suspendarea finanțării FR Schi-Biatlon, chiar în pragul participării României la Jocurile Olimpice de iarnă - Beijing 2022.

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 17:45

COSR a decis suspendarea finanţării FR Schi-Biatlon
COSR a decis suspendarea finanţării FR Schi-Biatlon - Facebook COSR

Comitetul Executiv al COSR a decis cu majoritate de voturi (un vot împotrivă şi o abţinere), într-o şedinţă mixtă, cu prezenţă fizică şi online, suspendarea finanţării Federaţiei Române de Schi-Biatlon până la prezentarea unui raport în care să dovedească faptul că a adoptat şi implementat măsuri prin care să se asigure că situaţiile generate în contextul participării României la JO Beijing 2022 în legătură cu neocuparea locului cotă la schi alpin şi lipsa oficialilor la sărituri cu schiurile nu se vor repeta.

"Raportul va avea ca obiectiv principal protecţia sportivilor şi a imaginii entităţilor care aparţin Mişcării Olimpice, urmând a fi supus analizei comisiilor de specialitate ale COSR şi spre aprobare Comitetului Executiv al COSR, a precizat forul pe pagina oficială de Facebook.

Prin excepţie, Comitetul Executiv COSR a hotărât să menţină finanţarea programelor pentru participarea la JO Beijing 2022 şi FOTE Vuokatti 2022", arată COSR.

COSR aruncă vina asupra federaţiilor

Pe acelaşi subiect

Ania Caill a fost privată de participarea la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing după ce forul românesc a renunţat la un loc-cotă primit suplimentar de România după retragerea Japoniei. Anterior, Federaţia Română de Schi Biatlon a decis să o trimită în locul ei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing pe Maria Constantin, sportivă aflată pe locul 1.700 în clasamentul mondial.

Salomon România, importatorul exclusiv al brandului Salomon, unul dintre cei mai mari producători de echipament sportiv de iarnă, a anunţat că pune capăt colaborării cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, după scandalul în cazul sportive Ania Caill.

Eduard Novak, ministrul Sportului, i-a cerut la rândul lui preşedintelui Federaţiei Române de Schi şi Biatlon să-şi asume răspunderea inclusiv prin demisie, în urma deciziei instituţiei pe care o conduce de a renunţa la un loc-cotă la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

"Federaţiile sportive naţionale sunt singurele care pot nominaliza sportivi eligibili pentru participarea la JO, iar COSR, în conformitate cu prevederile Chartei Olimpice, nu poate accepta sau refuza un loc cotă pentru JO fără acordul acestora.

În cazul locului cotă refuzat pentru lotul de schi alpin a României la JO Beijing 2022, COSR nu a primit nici o nominalizare din partea FR Schi-Biatlon", mai spune COSR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » COSR a decis suspendarea finanţării FR Schi-Biatlon. Ce se întâmplă cu sportivii care pleacă la JO de iarnă de la Beijing