Cristina Neagu se retrage temporar, deși România s-a calificat la Campionatul Mondial

De Cornel Preda.
Publicat: 22.04.2021, 17:55.
Actualizat: 22.04.2021, 17:56

Cristina Neagu a anunţat că nu va mai juca pentru echipa naţională de handbal feminin în acest an, deşi în luna decembrie este programat turneul final al Campionatului Mondial.

Cristina Neagu în timpul partidei cu Polonia, la Europenele din 2020

Cristina Neagu spune că retragerea este temporară

Hepta / Zuma Press / Petter Arvidson

Cristina Neagu spune că îşi doreşte să se odihnească după ce a acumulat o oboseală fizică şi psihică.

"Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să joc la naţională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată. Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimul an şi cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorinţe noi.

De la anul voi continua să joc la naţională, vreau să merg la Jocurile Olimpice. Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial. Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare. Fetele vor învăţa să joace şi fară mine. Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar.

Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile. Dacă o să fiu sănatoasă şi voi conntinua să joc pentru echipa de club, cu siguranţă mă voi întoarce şi la naţională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim despre o retragere definitivă de la naţională. Îmi doresc o altfel de ieşire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă", a declarat jucătoarea echipei CSM Bucureşti, la revenirea naţionalei din deplasarea din Macedonia de Nord, unde a obţinut calificarea la Campionatul Mondial.

România, calificată la Campionatul Mondial

România s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial după ce a învins reprezentativa Macedoniei de Nord, scor 35-20 (18-10), şi în manşa retur din faza play-off a competiţiei. România rămâne astfel singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile CM.

Principala marcatoare tricoloră a fost Moisă, cu 8 goluri. Cristina Neagu a jucat în primele 15 minute ale partidei retur. În tur, România s-a impus cu 33-22, iar cu 68-42 la general obţine calificarea la turneul final, care va avea în premieră 32 de echipe la start.

CM din Spania este programat între 1-19 decembrie. Din Europa s-au calificat automat la turneul final din acest an gazda Spania, campioana en-titre, Olanda, respectiv primele patru clasate la CE2020 - Norvegia, Franţa, Croaţia şi Danemarca.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.