Antena Meniu Search
x

CSM Bucureşti, capăt de drum în Liga Campionilor la handbal feminin

CSM Bucureşti, ultima reprezentantă a României rămasă în Liga Campionilor la handbal feminin, a ratat calificarea în Final Four-ul competiţiei, după ce a fost eliminată, la numărul de goluri marcate în deplasare, de formaţia rusă ŢSKA Moscova.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 07:59

CSM Bucureşti nu a mai ajuns în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin din 2018
Apărarea celor de la CSM Bucureşti (în negru) nu a fost la înălţime în dubla cu ŢSKA Moscova - Hepta
  • CSM Bucureşti nu a mai ajuns în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin din 2018.

După 32-27 pe teren propriu, la capătul unui meci în care a avut chiar şi nouă goluri avantaj, CSM Bucureşti a cedat în deplasare, scor 19-24, astfel că ŢSKA Moscova se califică în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, reuşind să marcheze cu opt goluri în plus, în deplasare, faţă de adversara ei.

CSM Bucureşti nu a avut o evoluţie slabă la Moscova, conducând chiar şi cu trei goluri în prima repriză, 9-6, însă a ajuns din nou, în multe momente, să depindă de jocul Cristinei Neagu pe atac, iar sportiva noastră nu a mai reuşit, de această dată, să "dreagă busuiocul".

De altfel, Cristina Neagu a părăsit în lacrimi suprafaţa de joc, fiind al doilea şoc suferit, în special la nivel moral, după ce naţionala de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vară.

Alături de ŢSKA Moscova, în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin s-au mai calificat Kristiansand, din Norvegia, 34-27 şi 23-23 cu Roston pe Don (Rusia), Brest, din Franţa, 34-24 şi 26-26 cu Metz (Franţa) şi Gyori (Ungaria) 24-21 şi 30-19 cu Buducnost (Muntenegru).

Pe acelaşi subiect

Ce urmează pentru CSM Bucureşti

Eliminarea din Liga Campionilor permite formaţiei CSM Bucureşti să se concentreze mai mult pe lupta pentru câştigarea Ligii Naţionale, competiţie în care CSM Bucureşti, mare favorită, are, la momentul actual, trei puncte avans faţă de Minaur Baia Mare şi patru puncte avans faţă de SCM Râmnicu Vâlcea, principalele contracandidate la câştigarea trofeului.

În plan internaţional, CSM Bucureşti se pregăteşte, practic, să schimbe liniile, multe dintre jucătoarele aflate acum în lot urmând a fi înlocuite cu alte jucătoare cel puţin la fel de valoroase, deşi echipa s-a confruntat cu probleme financiare în ultima perioadă. Astfel, Crina Pintea, Bianca Bazaliu, Laura Moisă, Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Dragana Cvijic şi Jelena Grubisic ar urma să fie înlocuite cu trei norvegience, Emilie Arntzen (triplă campioană europeană şi vicecampioană mondială), Malin Aune (dublă campioană europeană) şi Marie Davidsen, muntenegreanca Ema Ramusovic (câştigătoare de Liga Campionilor şi de cinci ori campioană a Muntenegrului) şi olandezele Tess Wester (campioană mondială, vicecampioană mondială şi vicecampioană europeană) şi Yvette Broch (vicecampioană mondială şi europeană şi de două ori câştigătoare de Liga Campionilor).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » CSM Bucureşti, capăt de drum în Liga Campionilor la handbal feminin