Antena Meniu Search
x

Video Cum arată un antrenament de fitness pe tocuri. "Se corectează postura, spatele e drept"

Sportul nu mai e ce-a fost, cel puţin în cazul doamnelor. Adidaşii de sală au fost înlocuiţi cu pantofii cu toc. Aşa se fac mai nou antrenamentele. Şi nu este vorba de dansuri, nici de modelling, ci de fitness în cel mai clasic mod cu putinţă. Antrenamentele pe tocuri nu doar că tonifiază corpul. Corectează şi postura şi ne ajută să ne dezvoltăm şi graţia şi feminitatea.

Andra Costea
de Andra Costea

la 20.03.2024, 18:02

Vezi și

Antrenamentul pe tocuri a apărut iniţial în SUA şi face furori în ultima perioadă şi în România. Cursul are la bază clasicul fitness, cu mişcări mai feminine şi mai îndrăzneţe.

Antrenament de fitness pe tocuri

"Îmi place foarte mult ideea pentru că suntem femei şi este important să ştim să mergem pe tocuri, să ne simţim bine, să ne simţim feminine, să avem cât mai multă încredere în noi. Cu siguranţă se va tonifia şi musculatura şi abia aştept să văd beneficiile", spune o femeie. 

"Este ideal ca femeile să meargă din când în când pe tocuri, mai ales că ne oferă îndredere, o altă postură, o altă energie", este de părere Diana Stejereanu, antrenor de fitness.

Pe acelaşi subiect

Este un sport sigur ce poate fi practicat înca din adolescenţă. Andra are 15 ani şi a trecut de la gimnastică ritmică la aerobicul pe tocuri. "Îmi place foarte mult să mă mişc, îmi place foarte mult fitness-ul. E mult mai feminin", crede Andra Rusu.

Tocurile au între 5 şi 10 cm înălţime

"Nu este periculos pentru că mişcările sunt de începători, mai ales că tocurile sunt de la 5 la 10 centimetri. Toate mişcările sunt lente, bazate pe streching, pe alungire. Este de începători antrenamentul. În timp, putem să-l facem mai intens în aşa fel încât să solicite tot. De la gambe, abdomen, coapse, fesieri şi chiar să transpirăm după primele 5 minute", explică Diana Stejereanu, antrenor de fitness.

Pe lângă faptul că ne tonifiem musculatura, învăţăm să mergem corect pe tocuri şi ne corectăm şi postura. "Nu ai cum să ai o postură greşită pe tocuri. Nu o să vezi niciodată un om care să fie aplecat pe umeri şi cu braţele în jos pe tocuri. Adică din start, de cum ai pus pantoful în picioare, se corectează postura. Umerii se depărtează, spatele e drept, coloana la fel", adaugă Diana Stejereanu, antrenor de fitness.

Cum să rămânem motivaţi când mergem la sală

15% dintre cei care se înscriu la fitness abandonează antrenamentele în primele luni. Important este să diversificăm mereu exerciţiile, atfel încât să lucrăm toate grupele musculare şi astfel probabilitatea de a renunţa la sport scade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Cum arată un antrenament de fitness pe tocuri. "Se corectează postura, spatele e drept"