Antena Meniu Search
x

Cupa Mondială de fotbal 2030 se va desfășura pe trei continente. Ţările care vor găzdui competiţia, anunţate de FIFA

Marocul, Spania și Portugalia au fost desemnate gazde ale Cupei Mondiale de fotbal din 2030, în timp ce Uruguay, Argentina și Paraguay vor găzdui meciurile de deschidere, pentru a marca centenarul turneului, a anunțat miercuri FIFA, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 20:42

Cupa Mondială de fotbal 2030 se va desfășura pe trei continente
Cupa Mondială de fotbal 2030 se va desfășura pe trei continente - Shutterstock

FIFA a precizat că oferta comună a Marocului, Portugaliei și Spaniei a fost singura candidatură pentru organizarea turneului. FIFA urma să anunțe gazdele anul viitor.

Cupa Mondială de fotbal 2030 se va desfășura pe 3 continente și în 6 țări

Cupa Mondială inaugurată din 1930 a avut loc în Uruguay și a fost câștigată de gazde după ce au învins Argentina în finala de la Montevideo.

Este prima dată când Cupa Mondială se va desfășura pe trei continente și în șase țări. „Consiliul FIFA a convenit în unanimitate că singura candidatură va fi candidatura combinată a Marocului, Portugaliei și Spaniei, care va găzdui evenimentul în 2030”, a precizat FIFA într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Pe acelaşi subiect

„În plus, luând în considerare contextul istoric al primei ediții a Cupei Mondiale FIFA, Consiliul FIFA a mai convenit în unanimitate să organizeze o ceremonie unică de celebrare a centenarului în capitala Montevideo, precum și trei meciuri de Cupa Mondială în Uruguay, Argentina și, respectiv, Paraguay".

Arabia Saudită şi-a anunţat candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale 2034

Arabia Saudită şi-a depus candidatura oficială pentru organizarea turneului final al Cupei Mondiale din anul 2034, a anunţat miercuri agenţia Saudi Press.

Intenţia Arabiei Saudite de a găzdui Cupa Mondială FIFA 2034 vine după ce echipa naţională de fotbal a ţării a participat la şase turnee finale ale Cupei Mondial: 1994, 1998, 2002, 2006, 2018, 2022. „Acest anunţ constituie un pas important şi natural în călătoria noastră ca ţară pasionată de fotbal şi o întruchipare adevărată a procesului de succes la care a fost martor Regatul”, a declarat ministrul sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic şi Paralimpic Saudit, prinţul Abdulaziz bin Turki al - Faisal.

Prinţul moştenitor al coroanei saudite, Mohammed bin Salman a spus că „intenţia de a găzdui vine ca o afirmare a eforturilor clare şi mari depuse de Regat în răspândirea mesajelor de pace şi dragoste în lume, dintre care sportul este unul dintre cele mai importante şi proeminente aspecte, deoarece este un mijloc important popoare de diferite rase şi culturi se întâlnesc şi se cunosc”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Cupa Mondială de fotbal 2030 se va desfășura pe trei continente. Ţările care vor găzdui competiţia, anunţate de FIFA