Antena Meniu Search
x

Video David Popovici a revenit acasă după ce a scris istorie la Mondialul de nataţie: "Mulțumesc celor care au crezut în mine". Guvernul l-a premiat cu 200.000 de euro

David Popovici s-a întors seara trecută acasă, după ce a obţinut două medalii de aur la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta. Tânărul de 17 ani a fost aşteptat pe aeroport de fosta campioană olimpică Camelia Potec, ministrul Sportului Eduard Novak, dar şi de numeroşi susţinători.

de Redactia Observator

la 27.06.2022, 08:28

Vezi și

Puștiul de 17 ani a fost întâmpinat cu ropote de aplauze pe aeroportul Henri Coandă. Emoţionat, tânărul campion a ţinut să mulţumească tuturor celor care i-au fost alături şi l-au sprijinit în drumul spre medalii. "Vreau să le mulțumesc celor care au crezut în mine si care m-au susținut şi mă susţin în continuare, și vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit şi care au stat cu sufletul la gură în faţa ecranelor, românilor care au venit să mă urmărească în persoană la Budapesta. Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine", a declarat David Popovici.

Guvernul l-a premiat cu 200.000 de euro

Așa cum anunțase premierul României, David Popovici a fost premiat de către Guvern cu un cec în valoare de 200.000 de euro. Ministrul Sportului, Eduard Novak a fost cel care i-a înmânat premiul. "Am aşteptat un campion care ne-a făcut mândri și am simțit că suntem uniți, puternici. David ne-a demonstrat că sportul ne unește", a declarat Eduard Novak - ministrul Sportului. "Ne bucurăm de această atenție asupra acestor rezultate ale lui David Popovici. Sperăm ca în continuare să îi încurajați pe toți cei din natație. Nu întotdeauna se câștigă. Mai sunt și momente în care poate nu vor reuşi să aducă acasă aurul mondial, european sau olimpic", a declarat Camelia Potec, președintele Federației de Natație.

Alături de David s-a întors acasă şi Robert Glință, care a terminat pe locul al patrulea în finala probei de 50 de metri spate. "Niciodată nu m-am simțit și eu atât de special și nu am avut această împingere de la spate, mulţumită vouă, tuturor românilor care ne-ați susținut să fac tot ce îmi stă mie în putere să obțin cel mai bun rezultat de care sunt capabil", a declarat Robert Glinţă. David a transmis un mesaj şi celor care își propun să îi calce pe urme. "Le-aș spune să nu se lase niciodată doborâți de absolut nimic, să aibă încredere în ei, în antrenorul lor, și în părinții lor, să îi asculte", a declarat David Popovici. Președintele Klaus Iohannis a decis să-l decoreze pe David Popovici cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de Nataţie, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » David Popovici a revenit acasă după ce a scris istorie la Mondialul de nataţie: "Mulțumesc celor care au crezut în mine". Guvernul l-a premiat cu 200.000 de euro