Antena Meniu Search
x

De ce nu au îngenuncheat Stanciu şi Nedelcearu pentru mişcarea Black Lives Matter, înainte de Anglia - România

Anglia a reuşit să câştige, cu 1-0, meciul amical disputat împotriva României duminică seara, la Middlesbrough, în faţa a câteva mii de spectatori.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 12:58

Stanciu şi Nedelcearu nu au îngenuncheat pentru mişcarea Black LIves Matter
Stanciu şi Nedelcearu nu au îngenuncheat pentru mişcarea Black LIves Matter - Profimedia
  • Anglia a învins naţionala României, cu 1-0, într-un meci jucat la Middlesbrough.

Confruntarea, deşi una fără istoric în condiţiile în care Anglia a utilizat numeroase rezerve, a adus prima victoriei a selecţionatei Albionului împotriva României din urmă cu 51 de ani. Anglia nu mai bătuse România de la Campionatul Mondial din 1970, când englezii, atunci campioni mondiali en-titre, s-au impus tot cu 1-0.

În afară de golul marcat de Rashford, de penaltiul ratat de Jordan Henderson sau de barele englezilor, meciul s-a remarcat şi prin faptul că doi fotbalişti români nu au îngenuncheat pentru mişcarea Black Lives Matter.

Reacţii mixte după gestul făcut de Stanciu şi Nedelcearu

Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu au refuzat să îngenuncheze la începutul partidei. Conform celor de la PRO X, citaţi de news.ro, la finalul partidei, Nicolae Stanciu a avut o intervenţie prin care a precizat că "am decis să nu recurg la un asemenea gest în semn de solidaritate faţă de Ondrej Kudela, colegul meu de la Slavia Praga, care a fost suspendat pentru rasism, fără nicio probă. Nu cred că aceasta este soluţia".

În cazul lui Nedelcearu s-a spus că fotbaliştii proveniţi din campionatul Greciei nu cred, de asemenea, în combaterea rasismului prin asemenea gesturi, fundaşul român evoluând din octombrie anul trecut la AEK Atena.

Gestul celor doi fotbalişti români a provocat reacţii mixte, inclusiv jurnaliştii englezi susţinând că cei doi au fost huiduiţi doar de un mic grup de suporteri. În schimb, foşti mari fotbalişti au ţinut să precizeze că jucătorii nu sunt de condamnat şi că există alte soluţii pentru a lupta împotriva rasismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » De ce nu au îngenuncheat Stanciu şi Nedelcearu pentru mişcarea Black Lives Matter, înainte de Anglia - România