Antena Meniu Search
x

Dezvăluire surprinzătoare a Simonei Halep - cum a ajuns numărul 1 datorită psihologului: ”nu-mi puteam controla nervii, nu mă puteam controla pe mine”

Într-un interviu acordat WTA, Simona Halep a povestit momentele dificile prin care a trecut în acest an și cum a reușit să le depășească.

Într-un interviu acordat WTA, Simona Halep a povestit momentele dificile prin care a trecut în acest an și cum a reușit să le depășească, pentru a deveni numărul 1. Românca a dezvăluit că i-au fost de mare ajutor ședințele la psiholog, dar și sfaturile neortodoxe ale antrenorului Darren Cahill.

(Reporter WTA): E a patra oară când joci un meci pentru a deveni numărul 1. Primele trei le-ai pierdut, a părut puțin răvășitor. Poți vorbi despre cum ai reușit să depășești prin ce ai trecut în ultimele luni?

(Simona Halep): Pot spune că cel mai greu moment a fost finala Marelui Șlem Francez. A fost prima oportunitate de a deveni numărul 1 mondial și de a câștiga primul Mare Șlem. Am fost devastată după acel meci. Apoi am continuat să muncesc. Mi-am spus că se va întâmpla într-o zi, mi-am spus că trebuie să mă duc în teren și să muncesc mai mult, ceea ce am făcut. Apoi a urmat Wimbledon, am fost foarte aproape, la doar două puncte. Am pierdut. În opinia mea, la US Open, am jucat foarte bine.

Pe acelaşi subiect

Nu am încetat să cred și, de asemenea, echipa mea a fost extraordinară. Oamenii din jurul meu, antrenorul meu, Darren, mereu mi-a spus că, dacă voi continua să muncesc, voi reuși. Așa că acum am reușit după atât de multe momente dificile. De asemenea, meciul de la US Open împotriva Mariei Sharapova m-a ajutat să fiu mai puternică și să înțeleg mai bine ce vreau de la cariera mea. Am înțeles că vreau să muncesc mai mult și să cred în ziua aceea când voi deveni numărul 1 în lume.

(Reporter WTA): Serva ta a fost foarte bună toată săptămâna. Ai spus că te-ai uitat la meciul cu Sharapova de la US Open și că ai simțit că trebuie să-ți îmbunătățești serva. Ai descoperit asta pentru că ai vizionat meciul?

(Simona Halep): După meci, am vorbit cu Darren și mi-a spus că serva mea a fost de rahat și din cauza asta am pierdut partida. Am spus OK, dacă acesta e singurul lucru pe care trebuie să-l îmbunătățesc ca să o bat, voi munci la asta.

Iar acum pot spune: zilnic, pe teren, serveam timp de o oră. Darren mi-a spus să mă opresc, pentru că mă voi răni, iar eu i-am spus că nu. Îmi doream foarte mult victoria, din toate puterile mele. De asemenea, am fost motivată, pentru că toată lumea îmi spunea că voi ajunge aici, așa că, poate, de aceea am avut puterea să muncesc.

(Reporter WTA): În conferința de presă ai spus că cineva, în mod special, ți-a dat încredere după Marele Șlem Francez. Poți da detalii?

(Simona Halep): Nu-i pot spune numele, dar știe, bineînțeles, că de ea a fost vorba! E vorba despre psihologul meu. De asemenea, am muncit acasă cu un român, care m-a ajutat după acea perioadă. Vreau să le mulțumesc, pentru că mi-au arătat ce am nevoie să îmbunătățesc și ce trebuie să schimb pentru a fi mai bună pe teren, ceea ce am făcut și asta datorită lor.

(Reporter WTA): Sezonul 2017 a avut mai mult legătură cu puterea ta mintală sau cu îmbunătățirea jocului tău?

(Simona Halep): Pe primul loc, pentru mine, a fost puterea mintală. Forța de joc am avut-o mereu. Am fost foarte aproape de foarte multe ori, ca în 2014, în Singapore. Dar cu puterea mintală nu am fost aproape de acel nivel. Anul acesta, în mod clar, e cel mai bun pe care l-am avut în teren. Sunt fericită de atitudinea pe care o am acum, nu mai îmi este rușine!

(Reporter WTA): Ți-a fost rușine înainte?

(Simona Halep): Da, desigur! După Miami și după alte câteva meciuri. Pentru că nu-mi puteam controla nervii, nu mă puteam controla pe mine. Vorbeam prea urât cu mine. Nu meritam asta, pentru că muncesc mult și trebuie să mă apreciez mai mult!

Sursa: WTA

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Dezvăluire surprinzătoare a Simonei Halep - cum a ajuns numărul 1 datorită psihologului: ”nu-mi puteam controla nervii, nu mă puteam controla pe mine”