Antena Meniu Search
x

Echipa naţională s-a întors la Bucureşti după calificarea la EURO 2024. Tricolorii joacă la un turneu final după 8 ani de aşteptare

Echipa naţională, calificată la un turneu final după opt ani, a revenit la Bucureşti. Tricolorii aveau nevoie de un egal pentru a se califica în grupele EURO 2024, însă au reuşit să învingă selecţionata Israelului cu 2 la 1. După acest rezultat, naționala de fotbal are locul garantat la EURO 2024 Germania. 

de Redactia Observator

la 19.11.2023, 13:42

Echipa naţională s-a întors la Bucureşti după calificarea la EURO 2024. Tricolorii joacă la un turneu final după 8 ani de aşteptare
Echipa naţională s-a întors la Bucureşti după calificarea la EURO 2024. Tricolorii joacă la un turneu final după 8 ani de aşteptare - Facebook

În delegaţia de la meciul din Ungaria s-a aflat şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu, transmite news.ro. Tricolorii s-au calificat la CE după victoria cu Israel, scor 2-1, iar marţi, vor evolua pe Arena Naţională, în ultimul meci din grupa I de calificare, cu Elveţia. Meciul va avea loc de ora 21.45.

Calificare după 8 ani la un turneu final. Tricolorii merg la EURO 2024

Echipa națională de fotbal a României a învins, sâmbătă seară, echipa Israelului, în al nouălea meci al Grupei I de calificare la EURO 2024. În urma victoriei, s-a calificat la Campionatul European de fotbal 2024, din Germania.

România a încasat un gol de la Israel în minutul 2. Tricolorii s-au repliat repede și Pușcaș a înscris, reușind egalarea, în cel de-al zecelea minut al partidei. La pauză, echipele au intrat la vestiare cu scorul de 1-1.

Pe acelaşi subiect

România se află pe primul loc în grupa de calificare cu 19 puncte

După două schimbări în tabăra israeliană până în minutul 62, Ianis Hagi a înscris în minutul 63, punând încă un punct pe tabelă în dreptul tricolorilor. Fotbaliștii naționalei au avut mai multe ocazii de gol până la final, însă scorul a rămas neschimbat. În minutul 84, Mihăilă a faultat din spate, astfel că a fost eliminat de pe teren cu cartonaș roșu de către arbitrul francez, Letexier.

România se află pe primul loc în grupa de calificare cu 19 puncte și va mai disputa un singur meci, cu Elveția. Indiferent de scorul din meciul cu elvețienii, România este calificată la EURO 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Echipa naţională s-a întors la Bucureşti după calificarea la EURO 2024. Tricolorii joacă la un turneu final după 8 ani de aşteptare