Antena Meniu Search
x

Eduard Novak, replică acidă pentru Ion Ţiriarc, în scandalul dintre minister şi Federaţia de Tenis: Mama m-a învăţat să respect bătrânii

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a răspuns criticilor aduse de Ion Ţiriac, fost preşedinte al FR Tenis, care a cerut ca ministerul să deblocheze banii pe care îi datorează federaţiei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.07.2021, 13:54

Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului
Eduard Novak, ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat că taie finanţarea FR Tenis din cauza neparticipării sportivelor la JO 2020 - Hepta / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Eduard Novak ameninţase cu tăierea finanţării Federaţiei Române de Tenis din cauza neparticipării jucătoarelor române în proba olimpică de simplu, drept pentru care Ion Ţiriac i-a transmis că nu are cum să taie ceva ce nu există şi i-a cerut să deblocheze suma de şase milioane de lei pe care o datorează federaţiei.

În replică, Eduard Novak spune că Federaţia nu poate să declare că motivul neparticipării este accidentarea, cât timp sportivele joacă la Wimbledon. "Referitor la tenis şi tehnic vorbind, declaraţiile mele au fost pe neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu poate o federaţie să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă acum la Wimbledon.

Putem să vorbim tehnic orice legat de finanţarea MTS-ului, de finanţarea COSR-ului către această federaţie. Această federaţie nu a fost finanţată patru ani de către MTS, a avut probleme destul de importate, juridice, dar COSR a finanţat şi COSR-ul trebuie să facă o evaluare clară şi să aducă o decizie în acest sens, dacă aceşti sportivi sunt datori sau nu, că aceste finanţări au fost strict pe nişte proiecte foarte importante", a spus Novak

Atacuri personale între Eduard Noval şi Ion Ţiriac

Pe acelaşi subiect

Ion Ţiriac a avut şi un atac personal la adresa lui Eduard Novak, de care a spus că nu a auzit niciodată în viaţa lui şi că a "înţeles că va fi înlocuit de la MTS". "Ce finanţare să taie? E imposibil să taie finanţarea, dacă taie, ar trebui să taie ceva care există. Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar", a spus Ion Ţiriac.

Ministrul Sportului spune că mama lui l-a învăţat să respecte bătrânii. "Referitor la persoana mea, mama m-a învăţat un singur lucrur, trebuie să respecţi bătrânii, trebuie să respecţi oameni în vârstă, aşa că eu pe această temă nu pot să comentez mai mult. (n.r. - despre banii solictaţi de FRT)

Trebuie să vedem despre ce e vorba, pentru că încă la mine nu a ajuns acest lucru, ca noi să fim datori cu 5-6 milioane de lei pentru tenis. Dacă ar fi fost aşa ceva, cred că şi executorul ar fi fost la uşa noastră. Dar nu ştiu dacă există aşa ceva. Verificăm şi o să ştim exact", a declarat Novak, marţi, într-o conferinţă de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Sport » Eduard Novak, replică acidă pentru Ion Ţiriarc, în scandalul dintre minister şi Federaţia de Tenis: Mama m-a învăţat să respect bătrânii