Antena Meniu Search
x

EURO 2024 începe cu meciul Germania - Scoția. "Die Mannschaft" vrea să treacă de grupe cu orice preț

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă, Germania, şi Scoţia, vineri, la Munchen, de la ora 22:00.

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 16:29

Germania
EURO 2024 începe cu meciul Germania - Scoția. "Die Mannschaft" vrea să treacă de grupe cu orice preț - Profimedia Images

Germania nu a reuşit să treacă de faza grupelor la ultimele sale trei turnee finale, dar speră că reînvie spiritul Cupei Mondiale din 2006, pe care a găzduit-o, de asemenea, când echipa pregătită de Jurgen Klinsmann a răsturnat toate calculele şi a ajuns în semifinale, transmite Agerpres.

Nationalmannschaft vizează un al patrulea titlu continental (după cele din 1972, 1980 şi 1996), ceea ce ar reprezenta un record. Selecţionerul Julian Nagelsmann nu a avut parte de un debut prea convingător când l-a înlocuit pe Hansi Flick, anul trecut, dar victoriile reuşite în testele cu Franţa şi Olanda, din martie, au ridicat moralul echipei şi al suporterilor, iar un debut victorios la Munchen ar putea da tonul pentru un turneu bun.

Germania - Scoția, primul meci la EURO 2024

Articolul continuă după reclamă

Scoţia a avut o primă parte a campaniei de calificare remarcabilă, cu victorii în faţa puternicei echipe a Spaniei, a Norvegiei şi a Georgiei, dar finalul preliminariilor a fost unul mai puţin reuşit. Steve Clarke este primul selecţioner care a condus ''Tartan Army'' la două ediţii consecutive ale Campionatului European.

Pe acelaşi subiect

Cele două echipe s-au înfruntat de 17 ori, Germania având 8 victorii, Scoţia 4, în timp ce 5 partide s-au încheiat nedecis (golaveraj 26-23). Germania a câştigat ultimele trei confruntări directe, ultimul succes al scoţienilor datând de acum 25 de ani. La ultimul lor duel, Germania se impunea pe Hampden Park din Glasgow cu 3-2, în preliminariile EURO 2016 (7 septembrie 2015), prin golurile lui Thomas Muller (18, 34) şi Ilka Gundogan (54).

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată la un EURO, în 1992, la Norrkoeping, Germania câştigând cu 2-0, graţie reuşitelor lui Karl-Heinz Riedle (29) şi Stefan Effenberg (47).

Scoţia, care se află la al patrulea său turneu final al EURO, are doar două victorii în nouă partide, cea mai recentă contra Elveţiei (1-0), în 1996.

Din Grupa A mai fac parte echipele Ungariei şi Elveţiei.

Echipele probabile Germania - Scoția

Germania: Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz - Havertz. Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoţia: Gunn - Porteous, Hendry, Tierney - Ralston, A. Robertson (căpitan) - McGinn, McTominay, McGregor, Christie - Che Adams. Selecţioner: Steve Clark.

Meciul va fi arbitrat de francezul Clement Turpin.

Campionatul European de Fotbal se va desfășura timp de o lună. Finala va fi pe 14 iulie, la Berlin. În total vor fi 51 de meciuri care se vor disputa pe 10 stadioane.

România va întâlni pe rând Ucraina, pe 18 iunie, la ora 16:00, la München, Belgia, pe 23 iunie, la ora 22:00, la Köln și Slovacia, pe 27 iunie, la ora 19:00, la Frankfurt am Main.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Sport » EURO 2024 începe cu meciul Germania - Scoția. "Die Mannschaft" vrea să treacă de grupe cu orice preț