Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Scoţiei pentru Euro 2024. Totul pentru calificarea în optimi

Naţionala de fotbal a Scoţiei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci de gală disputat tocmai împotriva gazdei competiţiei, Germania, la Munchen, vineri, 14 iunie 2024, de la 22.00 (ora României).

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 20:20

Andrew Robertson este căpitanul Scoţiei la Euro 2024
Andrew Robertson este căpitanul Scoţiei la Euro 2024 - Profimedia

Scoţia a fost repartizată în Grupa A la Euro 2024, alături de Germania, Elveţia şi Ungaria, iar la prima vedere pare că are mult de tras, dacă îşi doreşte cu adevărat să treacă cu bine de faza grupelor.

Totuşi, atmosfera este una calmă în tabăra scoţienilor, chiar dacă aceştia nu au reuşit să treacă vreodată de grupe la Campionatul European, în cele doar trei participări precedente, Euro 1992, Euro 1996 şi Euro 2020.

Lotul Scoţiei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Cum era de aşteptat, Steve Clarke, selecţionerul Scoţiei, mizează la Euro 2024 pe un lot de jucători alcătuit în majoritate din jucători crescuţi sau căliţi pe la cluburi din Premier League.

Cei 26 de jucători pregătiţi de Scoţia pentru turneu final sunt:

Portari: Angus Gunn (Norwich City), Zander Clark (Heart of Midlothian), Liam Kelly (Motherwell).

Fundaşi: Andrew Robertson (Liverpool), Grant Hanley (Norwich City), Kieran Tierney (Real Sociedad), Scott McKenna (FC Copenhaga), Jack Hendry (Al-Ettifaq), Liam Cooper (Leeds United),

Greg Taylor (Celtic Glasgow), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic Glasgow), Ross McCrorie (Bristol City).

Mijlocaşi: John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic Glasgow), Stuart Armstrong (Southampton), Scott McTominay (Manchester United), Ryan Christie (Bournemouth), Kenny McLean (Norwich City), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (Glasgow Rangers).

Atacanţi: James Forrest (Celtic Glasgow), Ché Adams (Southampton), Lawrence Shankland (Heart of Midlothian), Tommy Conway (Bristol City), Lewis Morgan (New York Red Bulls).

Andrew Robertson, căpitanul Scoţiei la Euro 2024

Scoţia este condusă la Euro 2024, din teren, de căpitanul Andrew Robertson, starul lui Liverpool. Fundaş lateral de meserie, Robertson nu a avut un sezon tocmai grozav, bifând doar 30 de meciuri în tricoul echipei sale, semn că poate l-a ajuns şi pe el vârsta, în condiţiile în care a trecut de 30 de ani. Chiar şi aşa, Robertson este aşteptat să strângă din dinţi la Euro, oamenii lui Steve Clarke propunându-şi să facă tot ce este posibil pentru a trece de grupe.

La nivel de palmares, Andrew Robertson şi-a umplut vitrina cu trofee, câştigând, cu Liverpool, campionatul Angliei (2020), Cupa Angliei (2022), Cupa Ligii Angliei (2022, 2024), Supercupa Angliei (2022), Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019) şi Campionatul Mondial al Cluburilor (2019). Iar fundaşul scoţian şi-a adus din plin aportul la trofeele respective, bifând nu mai puţin de 297 de meciuri jucate pentru FC Liverpool, în şapte ani.

Steve Clarke, antrenorul Scoţiei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Scoţiei este condusă de antrenorul Steve Clarke la Euro 2024. Vorbim despre un tehnician de aproape 61 de ani, care a scris istorie în tricoul lui Chelsea Londra, într-o perioadă în care pe "Stamford Bridge" încă nu se pompau, în mod constant, sute de milioane de lire sterline.

Ca jucător, Steve Clarke a adunat peste 350 de meciuri jucate pentru Chelsea Londra, formaţie cu care a câştigat Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi Cupa Cupelor. În 1994 a fost desemnat cel mai bun fotbalist al lui Chelsea Londra. Ca antrenor, Steve Clarke a trecut pe la Newcastle United, West Bromwich Albion, Reading şi Kilmarnock, înainte de a prelua naţionala Scoţiei în 2019. Anul trecut a obţinut, cu Scoţia, promovarea în elita UEFA Nations League, după ce a câştigat o grupă din care au mai făcut parte Ucraina, Irlanda şi Armenia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » Lotul Scoţiei pentru Euro 2024. Totul pentru calificarea în optimi