Antena Meniu Search
x

Fotbalul, sportul rege pentru copilul tău

Copilul tău l-a văzut pe Messi în acțiune și s-a îndrăgostit de fotbal? S-ar putea să te gândești serios să-l lași să se apuce de acest sport. Este una dintre cele mai bune alegeri, iar mai jos găsești toate motivele. 

de Redactia Observator

la 27.09.2019, 16:57

Fotbalul, sportul rege pentru copilul tău
Fie că ești părinte de băiat, fie de fată, fotbalul reprezintă un sport pe care cei mici au șanse mari să-l îndrăgească - unsplash.com / Chiheb Chakchouk

Copilul tău l-a văzut pe Messi în acțiune și s-a îndrăgostit de fotbal? S-ar putea să te gândești serios să-l lași să se apuce de acest sport. Este una dintre cele mai bune alegeri, iar mai jos găsești toate motivele. 

La ce vârstă să îți înscrii copilul la o școală de fotbal

Dacă cel mic are între trei și cinci ani, cel mai indicat este să îl ții acasă și să vă jucați între voi. La aceste vârste fragede, se va bucura de simpla atingere a balonului și că i se acordă toată atenția. Puteți să luați mingea și să mergeți în parc, să improvizați niște porți și să alergați în familie. 

De la cinci ani în sus, școlile de fotbal acceptă deja copiii la antrenamente. Dacă cel mic s-a îndrăgostit de minge și vă cere să practice acest sport, este momentul oportun să îi cumpărați ghete, manusi portar, echipament și să vedeți cum se descurcă sub comanda primului său antrenor, într-o echipă adevărată. 

Cum îți va dezvolta fotbalul copilul

Fotbalul este un sport grozav pentru cei mici, chiar și atunci când este practicat la nivel de amatori. Îți va dezvolta copilul atât fizic, cât și din punct de vedere al relațiilor cu cei din jurul său. Va lega prietenii, va învăța să lucreze în echipă și va avea o pasiune pentru întreaga viață.

Fotbalul va avea un rol și în dezvoltarea încrederii în sine a copilului tău. Se va simți în largul său atunci când va juca în fața unui public numeros. De asemenea, poate avea un rol și în dezvoltarea cunoștințelor geografice. Cu siguranță, cel mic își va dori să afle cât mai multe amănunte despre jucători celebri și echipe de top din întreaga lume. 

Porți deschise și pentru fete

Fotbalul nu mai este demult un sport doar pentru băieți și bărbați. Cupa Mondială de fotbal feminin din vara acestui an a înregistrat audiențe record: meciul de deschidere, Franța - Coreea de Sud a fost văzut din tribune de aproape 50 de mii de spectatori și la televizor, de nu mai puțin de 12,6 milioane de oameni.  

Trebuie să știi că și în România fotbalul feminin capătă tot mai multă amploare. Există campionate, școli și academii, iar de anul viitor toate echipele din Liga 1 vor avea și echipe de fete. Așadar, chiar și atunci când ești părinte de fată, poți lua în calcul să îți înscrii fiica la o școală de fotbal. S-ar putea să-i placă mai mult decât baletul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Fotbalul, sportul rege pentru copilul tău