Antena Meniu Search
x

Frances Tiafoe, după ce l-a eliminat pe Nadal la US Open: "Am început să plâng, abia îl vedeam. Inima îmi bătea cu 1000 pe oră"

Tenismanul american Frances Tiafoe a declarat, luni noapte, că a fost şocat şi emoţionat, după ce a reuşit să-l elimine pe spaniolul Rafael Nadal în optimi la US Open.

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 11:09

Frances Tiafoe
Frances Tiafoe l-a eliminat pe Nadal în optimi la US Open - Profimedia

Spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numărul 2, a fost eliminat, luni noapte, de americanul Frances Tiafoe, locul 26 mondial, în optimi la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Tiafoe s-a impus, scor 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, după un meci de trei ore şi 34 de minute. 

"Am simţit că lumea a încetat să se mai învârtească. Nu am auzit nimic timp de un minut. Nici nu-mi amintesc ce i-am spus lui Rafa în timp ce îi strângeam mâna. Totul a fost în ceaţă. Am început să plâng, abia îl vedeam, şi pe el şi echipa mea. Erau cu toţii bucuroşi, era o nebunie. Inima mea bătea cu 1000 pe oră... Nu am mai simţit aşa ceva în viaţa mea", a declarat Tiafoe.

Frances Tiafoe, după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal: "Sper să nu mai joc niciodată împotriva sa"

Jucătorul american, fiul unor imigranţi din Sierra Leone, a dispus în patru seturi, 6-4, 4-6, 6-4, 6-3, de campionul iberic, la capătul unui meci care a durat 3 ore şi 34 de minute de joc, calificându-se pentru a doua oară în cariera sa în sferturile de finală ale unui Grand Slam, după ce a mai reuşit această performanţă în 2019, la Australian Open (unde a fost învins de Rafal Nadal), relatează agerpres.ro.

Pe acelaşi subiect

Întrebat ce l-a făcut mai fericit: victoria împotriva lui Nadal sau calificarea în sferturile de finală la Flushing Meadows, Tiafoe a răspuns: "Ambele. Îi vedem pe toţi aceşti tineri care îi înfruntă pe Rafa, Fed (Roger Federer), Novak (Djokovic). M-am întrebat dacă şi eu aş avea într-o zi ocazia de a-l învinge pe unul dintre ei. Şi astăzi mi-am spus că o voi face. Acum am ceva de povestit copiilor mei, nepoţilor mei: L-am bătut pe Rafa! Sper să nu mai joc niciodată împotriva sa, dar dacă o fac, sper să câştig. În celelalte ocazii, am renunțat foarte devreme la serviciul meu.

"În meciurile precedente nu mi-am dat cu adevărat o șansă. În această dimineață nu m-am gândit deloc la meci. M-am trezit destul de relaxat, cu dorința de a juca tenis și de a face un pas mai departe, în ultimii trei ani am rămas în turul patru. Acesta a fost obiectivul meu. Este vorba despre capacitatea mentală. Rafa este acolo la fiecare punct. A știut cum să mă țină în joc. Știu de ce sunt capabil să fac în meciuri. Nu simt nicio presiune. Simt că nu am nimic de demonstrat. Sunt aici să joc un tenis grozav și să mă bucur de el, după cum puteți vedea. Nu aș fi vrut să-l fi înving pe Rafa în altă parte, poate pe terenul central de la Wimbledon", a adăugat Frances Tiafoe, după succesul cu Rafael Nadal.

Frances Tiafoe îl va înfrunta în sferturile de finală pe rusul Andrei Rublev, care a trecut la rândul său luni, în trei seturi simetrice, 6-4, 6-4, 6-4, de britanicul Cameron Norrie.

Rafael Nadal, eliminat în optimile de finală ale turneului US Open

"Trebuie să mă întorc (acasă). Trebuie să pun la punct lucrurile, viaţa, aşa că nu ştiu când voi reveni. O să încerc să fiu pregătit mental. Când voi simţi că sunt gata să concurez din nou, voi fi prezent", a declarat Nadal după eşecul de luni.

Spaniolul a lăudat, totodată modul în care a evoluat mai tânărul său adversar. "El a jucat bine, a făcut multe lucruri foarte bine. În ceea ce mă priveşte, am avut şansele mele, iar dacă vreau să ajung în sferturi, trebuie joc mai bine decât atât. Trebuie să fiu pregătit să profit de şansele care apar, iar astăzi nu am fost capabil. El ştiut să facă asta, cu determinarea potrivită", a adăugat Nadal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Frances Tiafoe, după ce l-a eliminat pe Nadal la US Open: "Am început să plâng, abia îl vedeam. Inima îmi bătea cu 1000 pe oră"