Antena Meniu Search
x

Video Bianca Andreea Costea, victorie spectaculoasă în finala probei de 50 metri liber de la Lima. Marele vis al româncei care s-a îndrăgostit de înot la 7 ani

Final de poveste pentru juniorii români la Mondialele de înot din Peru. Dacă al treilea aur cucerit de David Popovici nu a surprins pe nimeni, Bianca Andreea Costea a completat careul de titluri supreme cu o victorie spectaculoasă în cea mai rapidă cursă a fetelor. Românii se întorc cu opt medalii de la Lima şi sunt sigură că nimeni nu le-a pus absenţe nemotivate în prima zi de şcoală.

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 19:37

Vezi și

De patru ori s-a auzit imnul României la Mondialele din Peru. Cireaşa de pe tort a fost Bianca Andreea Costea. "Nu am cuvinte. Sunt extrem de fericită pentru acest rezultat. Mi-am dorit foarte mult şi sunt fericită că am reuşit", a mărturisit Bianca Andreea Costea, campioană mondială.

Marele vis al Biancăi Costea, campioană la Lima

Gălăţeanca a făcut o cursă formidabilă şi a câştigat finala probei de 50 de metri liber, deşi a avut cel mai slab start dintre finaliste. "Va fi culoarul 5! Costea câştigă pentru România! O face în ultimul moment! 25:35! Al doilea aur pentru România în această noapte!" 

Bianca a început înotul la 7 ani, cu visul mărturisit de a deveni campioană olimpică. La Tokyo a fost prea mică, aşa că obiectivul este Paris 2024. "Marele meu vis este să fiu cea mai bună din lume", spune ea.

Pe acelaşi subiect

Aur pentru România. Performanţa lui David Popovici

Ultima zi a Mondialelor a mai adus un aur, al treilea, pentru David Popovici. Când intră în bazin, nimeni nu-şi pune problema dacă va câştiga, ci doar dacă va mai doborî vreun record. "47.15! De data aceasta nu reuşeşte să doboare recordul competiţiei. (...) O altă medalie de aur, aşa cum anticipam, dar nu viteza şi timpul pe care ne-ar fi plăcut să le vedem."

Este al patrulea timp al anului, similar cu cel care i-a adus aurul la Mondialele de seniori de la Budapesta. David are primii opt timpi din lume în acest an la 100 de metri liber, în frunte cu recordul absolut stabilit la Roma. "Vă mulţumesc că sunteţi aici! Vă mulţumesc că aveţi grijă de noi! Un public zgomotos şi bun. Vă aplaud! Mulţumesc pentru încurajări", a spus David Popovici, campion mondial.

Bilanţul românului este fără precedent în istoria nataţiei. David deține medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber la Mondialele de seniori, Europenele de seniori, Mondialele de juniori şi Europenele de juniori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Sport » Bianca Andreea Costea, victorie spectaculoasă în finala probei de 50 metri liber de la Lima. Marele vis al româncei care s-a îndrăgostit de înot la 7 ani