Antena Meniu Search
x

Franța a câștigat Cupa Mondială 2018, după finala cu Croația, scor 4 - 2

Franța a câștigat finala Cupei Mondiale din Rusia, după un meci spectaculos cu Croația. Francezii s-au impus cu 4-2 în meciul disputat la Moscova. Franța este pentru a doua oară campioană mondială la fotbal.

Franța a câștigat finala Cupei Mondiale din Rusia, după un meci spectaculos cu Croația. Francezii s-au impus cu 4-2 în meciul disputat la Moscova. Franța este pentru a doua oară campioană mondială la fotbal.

Actualizare 20:39: ”N-am făcut un meci extraordinar, dar am reușit să înscriem multe goluri. Sunt foarte fericit pentru echipa mea”, a declarat antrenorul Franței, Didier Deschamps. El este al treilea selecționer din istorie care a câștigat titlul mondial și ca jucător, și ca antrenor.

Actualizare ora 20:00: Jucătorul francez Antoine Griezmann a fost ales jucătorul finalei Franța - Croația. De altfel, el a înscris, din penalty și al doilea gol al echipei sale.

Iată principalele momente ale marii finale:

Min. 69: GOL Croația! Portarul Franței comite o greșeală uriașă, după ce a primit o pasă înapoi și a încercat să dea o pasă pe lângă croatul Mario Mandzukic, care a interceptat mingea și a înscris. Este 4-2 pentru Franța.

Min. 65: GOL Franța! Numărul 10 al francezilor, Kylian Mbappe, înscrie cu un șut bine plasat, în urma unui atac care nu anunța nimic periculos. 4 - 1 pentru Franța.

Minutul 59: GOL Franța! Paul Pogba marchează cu un șut din fața careului de 16 metri, care îl păcălește pe portarul croat. Este 3-1 pentru Franța.

Actualizare ora 19: 03: Cea de-a doua repriza a finalei Cupei Mondiale a început, cu Franța în avantaj de un gol.

Ora 18.49: Arbitrul indică finalul primei reprize, după 3 minute de prelungiri. Scorul la pauză este 2 - 1 pentru Franța.

Actualizare ora 18:38 Penalty pentru Franţa, care înscrie gol în poarta Croaţiei. Franţa - Croaţia: 2-1

Actualizare ora 18:28 - Croaţia egalează, prin golul lui Ivan Perišić! Franţa - Croaţia: 1-1

Actualizare ora 18:18 - Primul gol al meciului este pentru Franţa, după autogolul înscris de croatul Mario Mandžukić. Franţa - Croaţia: 1-0

Actualizare ora 18:00 - Finala Cupei Mondiale 2018 a început!

Actualizare ora 17:50 - Înaintea partidei a avut loc festviatea de închidere în cadrul căreia au cântat Will Smith, alături de Nicky Jam şi Era Istrefi imnul oficial al Cupei Mondiale.

De asemenea, a fost prezent şi fostul internaţional brazilian Ronaldinho, care a cântat alături de mai mulţi copii şi o solistă din Rusia.

Actualizare ora 17:45 - La meci sunt prezenţi preşedintele rus Vladimir Putin, cel francez, Emmanuel Macron, şi preşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovici.

Trofeul Cupei Mondiale a fost adus pe teren de fost campion german Philipp Lahm.

Franța și Croația joacă pentru a obține titlul de campioană mondială la fotbal, dar și pentru a obține trofeul competiției, Cupa Mondială.

Pentru Croația este prima participare la o finală de Cupă Mondială. Franța a fost campioană mondială în 1998, când a câștigat turneul orgzanizat pe teren propriu.

Franța – Croația, finala Cupei Mondiale: echipele probabile

Franţa: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Paul Pogba, Ngolo Kante - Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi - Olivier Giroud. Selecţioner: Didier Deschamps

Croaţia: Danijel Subasici - Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinici - Ivan Rakitici, Marcelo Brozovici - Ante Rebici, Luka Modrici, Ivan Perisici - Mario Mandzukici. Selecţioner: Zlatko Dalici

Meciul va fi arbitrat de arbitrul argentinian Nestor Pitana, ajutat de asistenţii Hernan Maidana şi Juan P. Belatti, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers.

Belgia, locul 3 la Cupa Mondială 2018

Finala mică a Cupei Mondiale s-a disputat la Sankt Petersburg. Belgia a învins Anglia cu 2-0 și a obținut astfel locul al treilea la acest turneu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Franța a câștigat Cupa Mondială 2018, după finala cu Croația, scor 4 - 2