Antena Meniu Search
x

Ghid de pariere online pe cele mai tari evenimente din eSports | 2020

Jocurile video reprezintă un fenomen mondial, iar pentru a susține această afirmație, merită menționat faptul că poți paria acum pe evenimente din competiții de profil.

de Redactia Observator

la 21.08.2020, 16:21

Ghid de pariere online pe cele mai tari evenimente din eSports | 2020 - Pexels

eSports, așa cum este denumită această industrie, generează venituri anuale mai mari decât cele înregistrate în cinematografie, iar interesul pentru acest domeniu crește de la an la an. 

Ne concentrăm astăzi atenția asupra ideii de “pariere pe eSports”, un concept relativ nou pentru mulți pariori de la noi. Pentru a înțelege mult mai bine modurile prin care poți paria pe jocuri de Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), League of Legends (LOL) sau Dota 2, te invităm să citești acest în continuare acest articol interesant: 

Pariere pe eSports: Reguli de bază ale jocurilor populare 

Înainte de a ne concentra pe pariere, să vedem care sunt cele mai importante reguli ale unora dintre cele mai populare jocuri video: 

Pariere pe eSports: Reguli Counter-Strike: Global Offensive 

Jocul este disputat între două echipe, a câte 5 jucători fiecare: 

  •  Teroriștii (Tero); 

  • Trupele contrateroriste (Counter). 

Teroriștii trebuie să plaseze o bombă într-un punct bine definit de pe hartă, în timp ce “counterii” trebuie să împiedice îndeplinirea acestui obiectiv, încercând să dezamorseze bomba, din moment ce aceasta a fost plasată. 

În cazul care bomba explodează, echipa “Tero” câștigă runda respectivă. În cazul în care bomba este dezamorsată, echipa “Counter” câștigă runda. Rolurile celor două echipe se schimbă după 15 runde, iar harta respectivă este câștigată în momentul în care o echipă ajunge prima la 16 runde obținute. 

Particularități de pariere: 

  • În circuitele profesioniste se joacă în mod constant aceleași 5-6 hărți; 

  • În anumite meciuri se joacă o singură hartă, până la final; 

  • În alte meciuri, hărțile pot varia chiar și până la un număr de 3-5; 

Pariere pe eSports: Reguli League of Legends (LOL) 

Meciurile se dispută tot între două echipe, a câte 5 jucători fiecare. Fiecare jucător are propriul său erou, cu ajutorul căruia trebuie să achiziționeze diferite item-uri, ce garantează abilități și puteri speciale. 

Harta de joc este structurată în 3 zone diferite (lane-uri): top, mid, bot, fiecare echipă având amplasate pe acestea turnuri. Echipele adverse trebuie să își distrugă una alteia turnurile, astfel încât să poată avansa către baza inamică. În momentul în care se ajunge la bază, aceasta trebuie distrusă. Odată distrusă baza adversă, echipa respectivă câștigă. 

Particularități de pariere: 

  • Chiar dacă jocul implică o singură hartă, există meciuri care se termină după ce s-au terminat 3 partide pe aceeași hartă; 

  • Comparativ cu meciurile de CS:GO, la LOL nu se pot realiza pariuri pe scor sau handicap; 

  • Însă există o mulțime de pariuri speciale, de genul “Echipa care distruge prima un turn”  “Jucătorul care obține cei mai mulți fragi (puncte) într-o partidă” . 

Pariere pe eSports: Jocurile de FIFA disputate la cel mai înalt nivel

Dacă nu știai, află că biroul EA Sports România (alături de cel din Canada) este responsabil pentru dezvoltarea ultimelor versiuni ale jocului. Joc ce a făcut istorie în gaming, iar mai nou, în zona de eSports. FIFA eWorld Cup este cea mai importantă competiție de eSports de pe Glob, lansată pe baza parteneriatului dintre FIFA și dezvoltatorul de jocuri american. Absolut orice jucător amator de FIFA poate ajunge la această competiție, parcurgând etapele inițiale chiar din propria sa casă (Weekend League, Champions Cup, Playoffs), datorită unui sistem competițional gândit pentru gameri. 

Există mai multe formate de joc, ce le oferă gamerilor profesioniști șansa de a găsi cea mai convenabilă alternativă pentru skill-urile lor. Fiecare versiune nouă a jocului oferă grafică și gameplay ce se doresc a fi mereu mai bune, comparativ cu jocurile lansate precedent. Lista de jucători și echipa este actualizată, cu nume reale și chiar fizionomii asemănătoare, datorită tehnologiei disponibile în prezent. Evident, există și excepții de la regulă: de exemplu, în FIFA 20, Juventus Torino apare sub denumirea de Piemonte Calcio, din cauza unei înțelegeri de exclusivitate dintre clubul de fotbal și Konami (dezvoltatorul PES 2020). 

Pariere pe eSports: Reguli Dota 2 

Este un joc asemănător LOL-ului, însă diferă prin grafică, personaje și abilitățile acestora din timpul partidelor. De asemenea, dinamica unui meci de Dota 2 se remarcă printr-o serie clară de particularități, comparativ cu jocul video League of Legends. 

Pariere pe eSports: Cum analizezi un astfel de meci?

Există o serie de criterii importante de care trebuie să ții cont, în eventualitatea în care dorești să pariezi pe un eveniment din eSports: 

  • Abilitățile individuale ale jucătorilor și capacitatea de joc a întregii echipe; 

  • Țara sau continentul pe care se desfășoară competiția de eSports; 

  • Miza turneelor în cadrul cărora vrei să plasezi o serie de pariuri pe eSports online; 

  • Tacticile adoptate de echipele pe care vrei să pariezi; 

  • Configurația de start a echipei și eventualele schimbări realizate pe parcurs; 

  • Starea de sănătate / disponibilitatea starurilor din echipele de eSports; 

  • Dimensiunea / importanța competițiilor respective de eSports; 

  • Formatul competiției de eSports pe care vrei să pariezi. (ex: BO3 - Best of 3).

Să discutăm pe scurt despre analizarea meciurilor dintr-o competiție de CS:GO. Este important de reținut faptul că anumite echipe se descurcă mai bine pe anumite hărți. De exemplu, echipa daneză Astralis a reușit un record uimitor de 26 de victorii consecutive pe harta de CS:GO denumită “de_nuke”. Aceste informații te pot ajuta să îți construiești o strategie de pariere mult mai solidă, chiar și atunci când mizezi pe evenimente de eSports. 

Pariere pe eSports: Unde se pot urmări live meciurile?

Platforma online twitch.tw transmite live și gratuit absolut toate competițiile importante din eSports. Tot pe acest site ai parte de streamurile celor mai tari jucători de eSports ai momentului (una dintre cele mai importante metode de monetizare a pasiunii lor). Mai mult decât atât, Twitch a lansat și aplicații pentru device-urile mobile (iOS și Android), pentru ca tu să urmărești meciurile preferate din eSports, fără a depinde neapărat de un PC. 

Intră chiar acum pe Betano și descoperă oferta de azi cu pariuri pe eSports online!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Ghid de pariere online pe cele mai tari evenimente din eSports | 2020