Antena Meniu Search
x

Gigi Becali, război împotriva 'tiranului' Răzvan Burleanu. Latifundiarul face public salariul cu multe zero-uri al lui Daum

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, consideră că numai o largă coaliţie şi o implicare a autorităţilor statului îl pot schimba pe Răzvan Burleanu de la conducerea Federaţiei Române de Fotbal. Becali afirmă că nu-l mai interesează nici titlul în Liga I, nici "Dan Petrescu" şi că îşi va canaliza toate energiile ca să scape de Burleanu.

Finanţatorul FCSB, Gigi Becali, consideră că numai o largă coaliţie şi o implicare a autorităţilor statului îl pot schimba pe Răzvan Burleanu de la conducerea Federaţiei Române de Fotbal. Becali afirmă că nu-l mai interesează nici titlul în Liga I, nici "Dan Petrescu" şi că îşi va canaliza toate energiile ca să scape de Burleanu.

"Omul ăsta nu poate fi dat jos decât cu coaliţie. În orice instituţie publică, şi federaţia este o instituţie de interes public, când apare un om care este tiran, trebuie să participe toate forţele, şi instituţiile alea de forţă, şi alea de justiţie, toate, binom, minom, toate. Este un tiran pentru că se foloseşte de statute, de reguli pe care le schimbă când e acolo, se foloseşte de naivitatea oamenilor ca să le ia votul, îi amăgeşte cu diferite nu ştiu ce. De aia eu îl numesc tiran şi e greu de dat jos. Trebuie noi, toţi, să participăm la asta. Eu mă apropii de 60 de ani, nu mai am alte distracţii, muzică nu-mi place, la cluburi nu mă duc, la discoteci nu mă duc, la nunţi nu prea mă mai duc. Eu atât mai am, fotbalul şi biserica. Vreau să mă duc să văd şi eu reprezentativa ţării mele pe stadion. Cred că Burleanu a citit prea mult Machiavelli", a declarat Becali.

Întrebat dacă nu ar fi un avantaj pentru FCSB ca Dan Petrescu, antrenorul rivalei CFR Cluj, să preia conducerea tehnică a echipei naţionale, Becali a răspuns: "E adevărat, ar fi o bucurie să scăpăm de Dan Petrescu. Dar nu ştiu acum, nu mă mai interesează la ora asta nici titlul, nici Dan Petrescu, nimeni. Toate energiile sunt să scăpăm de acest om. De doi oameni, de fapt. Unul care se ţine ca râia, care este Daum, care e exact ca râia, s-a lipit ca râia de noi şi nu mai scăpăm de râie. Răia mai vrea să ia încă 80.000, în două luni 160.000. Dacă avea demnitate râia, nu pleca acum? Eu fac apel la toate instituţiile statului să se implice, că nu ai cum să-l dai jos altfel un tiran ca Burleanu."

Beci a afirmat că salariul selecţionerului Christoph Daum nu ar fi de 500.000 de euro pe an, ci dublu, un milion de euro.

Pe acelaşi subiect

"Eu sunt un membru al asociaţiei, adică Steaua, şi am acolo pe unul Argăseală, care este în Comitetul Executiv. Cum adică eu să nu ştiu, Vali Argăseală, membru în Comitetul Executiv, salariul lui Daum? I-am spus lui Vali, acum trei zile: <Băi, Vali, voi sunteţi nebuni, mă? Du-te, fă plângere la DNA, fă plângere la parchet atunci, dacă nu-ţi dă contractul! Cum să nu-ţi dea contractul?> <Păi, vezi, domne, că e confidenţial.> Confidenţial e una şi secret altceva. Voi l-aţi trecut la secret, de parcă e secret de stat. Eu am înţeles că Daum este plătit cu 80.000 de euro pe lună. E posibil aşa ceva? Să dau zeci de mii de euro unui om care distruge echipa naţională? E posibil să-i dai unui om care ţi-l bagă pe Găman mijlocaş central 80.000 de euro? Unui om care îl scoate pe Andone şi-l bagă pe Băluţă atacant? Eu cred că el, Daum, a inventat anumite lucruri care să distrugă. L-am întrebat pe Vali cât e salariul. <Nu ştiu, domne.> <Păi ce membru în Comitetul Executiv eşti tu? Eşti nebun, ce faci, mă, dormi acolo? <Eu l-am cerut, dar nu mi l-a dat.> <Cum adică nu ţi l-a dat? Plângere la DNA, plângere la parchet, atunci.> Copilul ăsta s-a făcut stăpân pe federaţie. El face o chestiune penală", a afirmat omul de afaceri.

Gigi Becali a mai spus că a fost sesizată Comisia de Disciplină a FRF pentru faptul că l-a făcut "drogangiu" pe tehnicianul german.

"Mi-a făcut federaţia mie plângere la Comisia de Disciplină, secretarul general s-a autosesizat, că l-am făcut pe Daum <drogangiu>. Dar are dosar penal şi a fost condamnat pentru asta, ce, am spus vreo minciună?", a precizat Becali.

Selecţionata României a fost învinsă. luni, de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a Grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Gigi Becali, război împotriva 'tiranului' Răzvan Burleanu. Latifundiarul face public salariul cu multe zero-uri al lui Daum