Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Grecia "i-a stins lumina" Angliei, pe Wembley, în cea mai mare surpriză a serii din UEFA Nations League. Rezultatele complete de joi

Joi seara s-au disputat primele meciuri din etapa a treia a UEFA Nations League, iar de departe cea mai mare surpriză a serii s-a produs pe Wembley, unde Grecia a învins echipa Angliei, scor 2-1. 

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 08:09

Vangelis Pavlidis a fost eroul Greciei împotriva Angliei, pe Wembley, în UEFA Nations League Vangelis Pavlidis a fost eroul Greciei împotriva Angliei, pe Wembley, în UEFA Nations League - Profimedia

Eroul meciului a fost atacantul Vangelis Pavlidis, de la Benfica Lisabona, fotbalist care a marcat ambele goluri ale Greciei, inclusiv golul victoriei, în al 4-lea minut al prelungirilor. Mai mult, Pavlidis chiar putea să-şi treacă în cont un hattrick, dar una dintre reuşitele sale a fost anulate, cu arbitrul video, din cauza unui offside.

Pavlidis a deschis scorul în minutul 49, reducând Wembley-ul la tăcere. Bellingham a egalat în minutul 88, dar Grecia a găsit resursele necesare pentru a trece peste şoc şi a dat lovitura în prelungiri, când acelaşi Pavlidis practic "a stins lumina" Angliei.

Victoria Greciei este cu atât mai interesantă cu cât diferenţa dintre echipe nu a părut foarte clară în favoarea Angliei. Sigur, englezii au avut posesia, 63%, dar au dominat steril, raportul şuturilor pe poartă fiind de 3-2 în favoarea oaspeţilor.

Articolul continuă după reclamă

Cel mai aşteptat duel al serii, cel dintre Italia şi Belgia, s-a încheiat nedecis, 2-2, deşi gazdele au avut 2-0 în minutul 24 şi păreau că se îndreaptă spre o victorie clară. Cambiaso şi Retegui au punctat pentru Italia, dar Pellegrini a fost eliminat în minutul 38, din acel moment jocul curgând într-o singură direcţie.

De Cuyper şi Trossard au marcat golurile prin care Belgia a făcut 2-2, iar oaspeţii chiar puteau da lovitura spre final, când Italia a fost obligată să se apere eroic.

În celelalte meciuri din UEFA Nations League s-au înregistrat următoarele rezultate: Israel - Franţa 1-4, Austria - Kazahstan 4-0, Finlanda - Irlanda 1-2, Norvegia - Slovenia 3-0, Letonia - Macedonia de Nord 0-3, Insulele Feroe - Armenia 2-2, Moldova - Andorra 2-0, Gibraltar - San Marino 1-0.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Sport » Grecia "i-a stins lumina" Angliei, pe Wembley, în cea mai mare surpriză a serii din UEFA Nations League. Rezultatele complete de joi