Antena Meniu Search
x

Scandalul Football Leaks atinge România! Regele HAGI a transferat în secret un jucător pentru 2,5 milioane de euro. Un milion ar fi dispărut într-un off-shore din Malta

Un nou scandal financiar zguduie lumea fotbalului. Mai mulţi sportivi şi antrenori, inclusiv Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho, sunt acuzaţi de evaziune fiscală de sute de milioane de euro. Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, și numele lui Gheorghe Hagi apare în acest scandal.

Scandalul Football Leaks atinge România! Regele HAGI a transferat în secret un jucător pentru 2,5 milioane de euro. Un milion ar fi dispărut într-un off-shore din Malta - HEPTA

Un nou scandal financiar zguduie lumea fotbalului. Mai mulţi sportivi şi antrenori, inclusiv Cristiano Ronaldo şi Jose Mourinho, sunt acuzaţi de evaziune fiscală de sute de milioane de euro. Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, și numele lui Gheorghe Hagi apare în acest scandal.

Scandalul Football Leaks nu ocoleşte România. Iar primul nume lovit este cel al lui Hagi.

Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, un transfer sportiv secret s-a finalizat cu un transfer bancar secret. De la Viitorul, în contul unei firme offshore din Malta.

În mai 2014, Hagi a semnat un contract cu compania Dito Trading and Consulting Limited din St. Julians (Malta), reprezentată de agentul FIFA, Thorsten Weck, pentru evaluarea unui posibil transfer al lui Manea. Conform documentului, Hagi a acceptat să plătescă firmei Dito orice sumă care ar fi depăşit 1,5 milioane de euro la efectuarea transferului tânărului fotbalist. 

Pe acelaşi subiect

Cristian Manea a fost cedat în iulie 2014 de la FC Viitorul la clubul cipriot Apollon Limassol, pentru suma de 2,5 milioane de euro, astfel că Dito a încasat imediat un milion de euro din partea lui Hagi.

Potrivit gsp.ro, Manea nu a fost niciodată în Cipru, el a făcut vizita medicală şi a semnat contractul în Belgia. El a mai rămas un sezon la FC Viitorul, conform înţelegerii cu Apollon. În vara anului 2015, Apollon l-a împrumutat la echipa belgiană Mouscron, unde jucătorul român evoluează şi acum. Îniţial, în presă s-a scris că Manea a semnat cu Chelsea Londra, de unde ar fi fost împrumutat la Mouscron.

Conform informaţiilor cuprinse în emailuri şi documente Football Leaks, impresarul israelian Pini Zhavi, ce-l are sub contract, printre alţii, pe Neymar, controlează cluburile Apollon şi Mouscron şi evită astfel regulile FIFA care interzic deţinerea de drepturi economice la jucători de către terţe părţi (Third Party Ownership). 

La adresa la care este înregistrată Dito Trading and Consulting Limited, figurează şi alte firme controlate de impresari de fotbal. Potrivit anchetei efectate de gsp.ro, Dito ar avea legături cu impresari importanţi din fotbalul european, ca Abdilgafar Ramadani şi Pini Zahavi.

După încheierea transferului lui Manea, Apollon a plătit către Viitorul suma de 2,5 milioane de euro. Apoi, Hagi a trimis mai departe suma de un milion de euro firmei malteze.

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor contracte din dosarul Football Leaks, ce cuprinde peste 18 milioane de documente, cercetate în ultimele 7 luni de 60 de jurnalişti strânşi în consorţiul European Investigative Collaborations.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Sport » Scandalul Football Leaks atinge România! Regele HAGI a transferat în secret un jucător pentru 2,5 milioane de euro. Un milion ar fi dispărut într-un off-shore din Malta