Antena Meniu Search
x

Premierul din Noua Zeelandă a făcut un anunţ surpriză, în urmă cu câteva ore: "Pentru soția mea, au fost multe nopți ..." (VIDEO)

După opt ani în fruntea unuia dintre cele mai populare guverne din istoria recentă a țării, premierul Noii Zeelande, John Key, a șocat luni națiunea, dar și cabinetul său, prin anunțul că demisionează. 

Premierul din Noua Zeelandă a făcut un anunţ surpriză, în urmă cu câteva ore

După opt ani în fruntea unuia dintre cele mai populare guverne din istoria recentă a țării, premierul Noii Zeelande, John Key, a șocat luni națiunea, dar și cabinetul său, prin anunțul că demisionează. 

Key, care a condus partidul său de centru-dreapta în trei victorii succesive la alegerile generale, a arătat într-o declarație că nu va mai conduce formațiunea la alegerile de anul viitor.

El a invocat motive familiale pentru demisia sa, spunând că postul de prim-ministru a cerut mari sacrificii "din partea celor care îmi sunt cei mai dragi".

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Pentru soția mea, Bronagh, au fost multe nopți și weekenduri pe care le-a petrecut singură, multe evenimente care erau importante pentru ea și la care eu pur și simplu nu am putut participa. Fiica mea, Stephie, și fiul meu, Max, au trecut de la adolescență la tineri adulți luptându-se cu un extraordinar nivel de intruziune și presiune din cauza slujbei tatălui lor", a spus Key.

El a precizat că noul lider al Partidului Național va fi ales într-o reuniune specială pe 12 decembrie și s-a arătat încrezător că partidul său va câștiga alegerile din noiembrie anul viitor.

Premierul demisionar neo-zeelandez a mai mărturisit, potrivit agenției Xinhua, că a fost cea mai grea decizie pe care a trebuit să o ia vreodată și a spus că nu știe ce va face pe viitor, dar a simțit că este "momentul potrivit" să plece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Premierul din Noua Zeelandă a făcut un anunţ surpriză, în urmă cu câteva ore: "Pentru soția mea, au fost multe nopți ..." (VIDEO)