Antena Meniu Search
x

Handbalistele noastre campioane au fost premiate la Guvern

Premierul Dacian Cioloș a premiat echipa națională de handbal feminin a României pentru obținerea locului III la Campionatul Mondial din Danemarca

Premierul Dacian Cioloș a premiat, miercuri, echipa națională de handbal feminin a României pentru obținerea locului III la Campionatul Mondial din Danemarca, acestea urmând să primească fiecare 60.000 lei, iar sportivele i-au dăruit prim-ministrului o minge și un tricou cu semnăturile lor.

Cioloș le-a mulțumit handbalistelor, în cadrul unei ceremonii la Palatul Victoria, pentru ceea ce au făcut pentru România, spunându-le că, prin performanța obținută, au adus bucurie în sufletul românilor.

"Dincolo de plăcerea de a urmări o manifestație sportivă, știți ce înseamnă să-ți reprezinți țara acolo pe teren și știu și câți ani de muncă trebuie pentru ca să ajungi să obții rezultatele pe care le-ați obținut dumneavoastră. În primul rând, felicitări pentru faptul că ne-ați bucurat inimile sufletele cu rezultatele pe care le-ați obținut și v-ați zbătut și mai ales pentru modul în care ați știut să faceți o echipă și să mergeți până la capăt cu spiritul de echipă", a spus premierul.

El le-a spus că a fost impresionat de modul în care sportivele au finalizat competiția, chiar dacă au jucat pentru locurile III și IV.

"Marșul acela glorios v-a arătat valoarea și sunt convins că v-a dat și dumneavoastră conștiința valorii pe care o reprezentați. Ne gândim și la sportul de masă, pentru a ajunge la perfomanța dumneavoastră și pentru ca în anii următori să ne bucurăm de cel puțin rezultate bune, trebuie să punem semințe în sportul de masă", a arătat Cioloș.

Ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, a subliniat, cu acest prilej, că munca, performanța și sacrificiile le sunt recunoscute sportivelor prin această premiere.

"Munca, performanța, sacrificiile le sunt recunoscute tocmai de acele persoane în care își pun speranțe. Mulțumesc colegilor că ați apreciat eforturile pe care le-au făcut, rezultatele de excepție pe care le-au făcut, cu promisiunea că anul viitor rezultatele vor da aceleași satisfacții ca la mondiale și că ne veți umple sufletele de bucurie pe podiumul olimpic", a afirmat Lipă.

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a spus că un loc III este foarte greu de obținut și că handbalul are o tradiție în a aduce rezultate pentru România.

În final, handbalistele i-au oferit premierului o minge și un tricou cu semnăturilor lor și câte un fanion membrilor Guvernului, iar Dacian Ciloș le-a oferit câte un buchet de flori.

Guvernul a alocat suma de 1,372 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru bugetul Ministerului Tineretului și Sportului. De asemenea, potrivit hotărârii aprobate miercuri, cuantumul premiilor acordat sportivelor, antrenorilor și echipei tehnice va fi majorat, comparativ cu cel stabilit pe baza normelor legislative în vigoare, informează un comunicat al Executivului.

Astfel, pentru obținerea medaliei de bronz la Campionatul Mondial, fiecare sportivă va primi 60.000 de lei, antrenorul principal va fi premiat cu 120.000 de lei, antrenorul secund — cu 100.000 de lei, specialiștii și tehnicienii — cu câte 25.000 de lei, iar antrenorii/ profesorii care au selecționat sportivii vor fi premiați cu câte 6.000 de lei. Acestea reprezintă premiile totale alocate sportivelor și echipei tehnice.

Guvernul răspunde astfel propunerii Federației Române de Handbal, instituție care, potrivit legii, propune cuantumul premiilor individuale pentru sportive și colectivul tehnic. De asemenea, Executivul, prin Ministerul Tineretului și Sportului, dorește să îmbunătățească sistemul de premiere, astfel încât să recompenseze sportivii care obțin rezultate excepționale, în scopul recunoașterii și încurajării performanțelor, precum și pentru a determina o motivație suplimentară sportivilor în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro", menționează sursa citată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Handbalistele noastre campioane au fost premiate la Guvern