Antena Meniu Search
x

Ilie Năstase, după meciul Simonei Halep de la Roland Garros: "Eu zic că azi a fost finala"

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, joi seară, că Simona Halep a jucat bine în semifinala cu Karolina Pliskova, el precizând că în opinia sa acest meci a fost "finala de la Roland Garros".

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, joi seară, că Simona Halep a jucat bine în semifinala cu Karolina Pliskova, el precizând că în opinia sa acest meci a fost "finala de la Roland Garros".

”Am spus şi după calificarea în semifinale că Pliskova e cea mai periculoasă sportivă care a mai rămas în turneu şi am avut dreptate pentru că meciul a fost foarte greu. În setul al doilea, Plsikova a început să servească mai bine, a băgat şi câţiva aşi, dar ea nu e obişnuită să joace pe zgură. A început apoi să fie agresivă, iar când joci aşa apar şi multe greşeli, cum s-a văzut în decisiv. Nu o critic pe Simona, a jucat bine. Acum joacă cu încredere, asta e partea importantă. Primul set a fost mai lejer, dar Pliskova a revenit în setul doi, când Simona n-a mai putut face nimic. Eu zic că azi a fost finala”, a spus Năstase la Digi Sport.

Ilie Năstase a precizat că adversara Simonei Halep din finală este o jucătoare periculoasă. "Pe Ostapenko am văzut-o doar în ultimul set, dar cred că şi ea e o jucătoare periculoasă. Nu a fost prea mult în circuit, nu am văzut-o. A jucat şi bine, dar au pierdut unele capi de serie înainte să joace cu ea. (...) Simona acum e într-o situaţie în care dacă câştigă Roland Garros-ul e şi numărul unu. Dacă nu era situaţia asta, era important să câştige Roland Garros-ul.  Dacă câştigi un Grand Slam îl vrei şi pe al doilea. Şi după aia îl vrei şi pe al treilea", a adăugat el.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

Pe acelaşi subiect

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Ilie Năstase, după meciul Simonei Halep de la Roland Garros: "Eu zic că azi a fost finala"