Antena Meniu Search
x

Rezultate preliminarii EURO 2024. Victorii pentru Spania și Norvegia. Belarus - România, 0-0

Alvaro Morata și Oihan Sancet au marcat golurile din repriza a doua pentru Spania, care a amânat astfel săsrbătorirea calificării matematice a Scoției la Euro 2024. Ibericii s-au impus cu 2-0 în meciul cu purtătorii de kilt-uri, de joi din Grupa A a preliminariilor pentru turneul final din Germania.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 09:44

Rezultate preliminarii EURO 2024
Rezultate preliminarii EURO 2024 - Profimedia

Scoția conduce grupa cu 15 puncte din șase meciuri, după ce a suferit prima înfrângere din această campanie, în timp ce Spania are 12 puncte din cinci meciuri, iar Norvegia 10 din șase. Cimpoierii puteau obține calificarea matematică la turneul final, chiar și cu o remiză, și aveau șampania pusă la rece. Totuși Scoția se va califica dacă Norvegia nu reușește să câștige duminică acasă cu Spania.

Rezultate preliminarii EURO 2024

Victoria de joi extinde seria de succese a Spaniei în meciurile de calificare la Euro pe teren propriu la 25 de meciuri din 2003, relatează Mediafax. Toreadorii au fost ținuți în șah o mare parte din meci de o apărare scoțiană curajoasă. Pierderea căpitanului Andy Robertson după 44 de minute din cauza unei accidentări a fost o lovitură importantă pentru oaspeți.

Scoția a deschis scorul la jumătatea reprizei secunde, când Scott McTominay a înscris dintr-o lovitură liberă, dar golul a fost anulat pentru offside.

Pe acelaşi subiect

Spania - Scoția 2-0 la EURO 2024

"Momentele importante au fost împotriva noastră", a declarat mijlocașul John McGinn pentru Viaplay. "A fost o lovitură dureroasă să-l pierdem pe Robbo devreme, apoi am crezut că suntem în avantaj, ne-am regrupat și apoi ei marchează. Trebuie să fii foarte atent la ce spui. Cred că toți cei care au privit meciul din punctul de vedere al Scoției, oriunde te-ai fi aflat, au avut impresia că nu am primit nicio decizie la duelurile 50/50".

Ferran Torres s-a aflat față în față cu portarul oaspeților, Angus Gunn, în primul minut, dar a tras pe lângă poartă, iar gazdele s-au apropiat mai mult de deschiderea scorului atunci când șutul lui Mikel Merino de la marginea careului a lovit bara.

Lovitura liberă executată de McTominay dintr-un unghi închis a intrat la bara a doua, dar un control al arbitrului asistent video (VAR) a decis că fundașul Jack Hendry era în offside (min. 60), înainte ca Spania să își fructifice în cele din urmă posesia mingii, când Morata a trimis cu capul în plasă centrarea lui Jesus Navas, în minutul 73.

Spania și-a asigurat victoria cu golul lui Sancet din miutul 86, înscris dintr-o centrare a lui Joselu, cu o ultimă ușoară atingere a fundașului Ryan Porteous. "A fost greu astăzi, la final luăm cele trei puncte și suntem foarte fericiți cu asta", a declarat Morata pentru BBC. "Ei (Scoția) s-au apărat bine și sunt foarte periculoși pe contraatac. Când au acest spirit, sunt o echipă bună".

Cipru - Norvegia 4-0. Haaland a marcat două goluri

Norvegia s-a impus fără probleme în celălalt meci din grupă, Erling Haaland marcând de două ori în victoria cu 4-0 în Cipru și ajungând la 27 de goluri în 27 de selecții pentru nordici.

Turcia a obținut o victorie cu 1-0 în fața Croației, grație unui gol marcat de Baris Yilmaz, fiind lideră în grupa D cu 13 puncte din șase meciuri, cu trei puncte în fața Croației, care a jucat cu un meci mai puțin.

Albania și-a menținut șansele de a obține prima calificare la Euro cu o victorie cu 3-1 în fața Cehiei, care a jucat în 10 jucători. O dublă a lui Taulant Seferi i-a ajutat pe albanezi să obțină această victorie care îi menține în fruntea Grupei E, cu 13 puncte din șase meciuri, cu cinci puncte în fața cehilor de pe locul trei, care au un meci în minus.

Cu meciurile care urmează împotriva Moldovei și Insulelor Feroe, Albania se află în pragul celei mai mari performanțe în fotbalul internațional. Sebastian Szymanski și Adam Buksa au marcat pentru Polonia în victoria cu 2-0 în Insulele Feroe, care îi menține pe locul doi în grupă.

Rezultate înregistrate joi, în preliminariile 2024:

Grupa A:

  • Spania – Scoţia 2-0 (0-0), Morata 73, Sancet 86
  • Cipru – Norvegia 0-4 (0-1), Sorloth 33, Haaland 65, 72, Aursnes 81

Grupa D:

  • Letonia – Armenia 2-0 (1-0), Ikaunieks 39, Balodis 68
  • Croaţia – Turcia 0-1 (0-1), Yilmaz 30

Grupa E:

  • Albania – Cehia 3-0 (1-0), Asani 9, Seferi 51, 73
  • Insulele Feroe – Polonia 0-2 (0-1), Szymanski 4, Buksa 65

Grupa I:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Rezultate preliminarii EURO 2024. Victorii pentru Spania și Norvegia. Belarus - România, 0-0