Antena Meniu Search
x

Italianul Cristiano Bergodi, demis din funcţia de antrenor al Rapidului. Şi-a încheiat mandatul aşa cum l-a început, cu un meci împotriva lui Sepsi

Italianul Cristiano Bergodi a fost înlăturat din funcţia de antrenor principal al Rapidului, după ce echipa din Giuleşti a pierdut primele patru meciuri jucate în play-off-ul Ligii I la fotbal.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 16:09

Cristiano Bergodi a fost demis din funcţia de antrenor al Rapidului
Cristiano Bergodi a fost demis din funcţia de antrenor al Rapidului - Facebook/FC Rapid 1923
  • Cristiano Bergodi a rezistat mai puţin de un an ca antrenor principal al echipei Rapid Bucureşti.

Tehnicianul italian a obţinut câteva rezultate remarcabile pe banca Rapidului însă eliminarea prematură din Cupa României şi rezultatele dezastruoase din play-off i-au fost fatale.

Rapid a intrat în play-off de pe locul 2, dar a pierdut meci după meci, 1-2 cu Farul Constanţa, 1-2 cu CS Universitatea Craiova, 1-4 cu CFR Cluj şi 0-1 cu Sepsi Sf. Gheorghe, astfel că a coborât pe locul 5 în clasamentul play-off-ului din Liga I şi este aproape să rateze obiectivul minim propus pentru actualul sezon, calificarea în cupele europene.

Mai mult, pe lângă seria de înfrângeri, Cristiano Bergodi plăteşte şi pentru modul în care a pierdut anumite meciuri, respectiv 1-2 cu CS Universitatea Craiova, după ce a avut 1-0 şi superioritate numerică, sau 1-4 cu CFR Cluj, formaţie care tocmai venea după o înfrângere usturătoare în Cupa României.

Despărţirea de Bergodi a fost anunţată oficial de reprezentanţii Rapidului, aceştia precizând că şi-au încheiat colaborarea cu gruparea din Giuleşti şi Luigi Ciarlantini, antrenor secund, şi Ionel Colonel, preparator fizic.

Pe acelaşi subiect

Foarte probabil, cei trei primesc despăgubiri importante, dar este greu de crezut că Rapid achită întreaga clauză de despărţire, cifrată la undeva peste 200.000 de euro.

Bogdan Lobonţ a acceptat să se ocupe de pregătirea echipei, din postura de antrenor principal interimar. El ar urma să fie ajutat de Adrian Iencsi şi de Ciprian Niţă.

Rămâne de văzut dacă Rapid acceptă instalarea antrenorului propus cu insistenţă de galerie, Marius Şumudică, actualmente liber de contract, sau îşi îndreaptă atenţia către un alt tehnician.

De remarcat că mandatul lui Cristiano Bergodi la Rapid se încheie aşa cum a început, cu un meci jucat împotriva formaţiei Sepsi Sf. Gheorghe, pe teren propriu. În vara anului trecut, tehnicianul italian a preluat echipa chiar înainte de meciul cu Sepsi jucat pe Giuleşti, în prima etapă a noului sezon. Atunci, a fost 0-0. Acum, eşecul suferit cu Sepsi, 0-1, i-a fost fatal antrenorului de 59 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Italianul Cristiano Bergodi, demis din funcţia de antrenor al Rapidului. Şi-a încheiat mandatul aşa cum l-a început, cu un meci împotriva lui Sepsi