Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jocurile naţionale Special Olympics. Andrei, în vârstă de 7 ani, a venit tocmai din Galați pentru a participa. Părinţii, plini de mândrie: "Am ţipat cât am putut"

Voința și încrederea trec dincolo de dizabilități. Pentru că ei cred cu tărie în asta, 350 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale au participat la competiția națională Special Olympics de la Oradea. Aceștia s-au întrecut în probe de atletism, baschet unificat și înot, pentru a obține medalii pentru care s-au antrenat zile la rând. Alături de ei, zeci de antrenori și părinți au trăit emoții intense de pe margine. 

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 08:53

Entuziaşti și ambiţioşi, participanții s-au întrecut în mai multe probe de înot, în timp ce emoțiile părinților ce au privit de pe margini au fost copleşitoare. Andrei are 7 ani și a venit tocmai din Galați pentru a participa pentru prima dată la special Olympics.

Mioara Munteanu, mama: Este fericit şi eu la fel. S-a descurcat într-adevăr. Am avut emoţii multe

Reporter: L-aţi susţinut de pe margine?

Vezi și

Mioara Munteanu, mama: Exact! Am ţipat cât am putut.

Unul dintre participanţi a concurat la mai multe competiții sportive destinate persoanelor speciale, în Malta a obținut medalia de bronz la înot bras.

Dan pălimaru, tată: Am sportiv pe care îl antrenez de la vârsta de  8 ani. De la 8 ani participă la competiţii şi mă bucur că astăzi performează aici la Oradea. El este născut cu sindromul down, este un copil special, este un copil pe care noi îl susţinem să-şi atingă potenţialul maxim să reuşească să depăşească limitele impuse de diagnostic 

Alexandru e din Timişoara şi este în fruntea podiumului la proba de 50 de metri. Înoată de la vârsta de 9 ani, iar de atunci a reușit să strângă nu mai puțin de 57 de medalii. Toate din aur.

Dintre toţi participanții juriul va alege cine va reprezenta Romania la Campionatele mondiale special Olympics din Italia care vor avea loc în ianuarie anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Sport » Jocurile naţionale Special Olympics. Andrei, în vârstă de 7 ani, a venit tocmai din Galați pentru a participa. Părinţii, plini de mândrie: "Am ţipat cât am putut"