Antena Meniu Search
x

Update Villarreal a câștigat Europa League. Este primul trofeu european din istoria clubului

Villarreal a câștigat primul trofeu din istoria clubului, învingând Manchester United în finala Europa League, după loviturile de departajare.

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 01:00

La capătul a 120 de minute de joc, cele două formații au încheiat la egalitate, scor 1-1. Partida a fost decisă la penalty-uri, unde singurul jucător din cei 22 aflați pe teren care a ratat a fost portarul „diavolilor”, David De Gea. 

Villarreal s-a impus astfel cu 1-1, 11-10 după loviturile de departajare și și-a trecut în palmares primul trofeu european și primul trofeu major din istoria clubului.

Villarreal a fost vicecampioană în Spania în sezonul 2007-2008, semifinalistă în Liga Campionilor în 2005-2006 și a câștigat, dacă putem spune așa, Cupa Intertoto, în 2003 și 2004, competiție de calificare pentru Cupa UEFA.

Update 23:16. Manchester United a egalat prin Edinson Cavani, după o minge bâlbâită în careul spaniolilor. A fost nevoie de intervenția VAR pentru ca golul să fie validat, existând suspiciuni de ofsaid. Scor 1-1.

Pe acelaşi subiect

Update 22:33. Gerard Moreno a deschis scorul pentru Villarreal, după centrarea lui Dani Parejo, în minutul 33.

Update 22:00. A început Finala Ligii Europa, dintre Villarreal şi Manchester United.

Echipele de start:

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Pedraza - Parejo, Capoue, Trigueros - Moreno, Bacca, Pino. Antrenor: Unai Emery

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Shaw – Pogba, McTominay – Greenwood, Bruno Fernandes, Rashford - Cavani. Antrenor: Ole Gunnar Solskajer

Partida este arbitrată de francezul Clement Turpin, ajutat de asistenţii Nicolas Danos şi Cyril Gringore. Arbitru de rezervă este Slavko Vinčić (Slovenia), iar în camera VAR se află François Letexier,  Jérôme Brisard, Benjamin Pages (toţi Franţa) şi Paulus van Boekel (Olanda).

Villarreal, fără înfrângere până în finală

Aproape 10.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la un meci în care Manchester United este considerată favorită, dar în care Villarreal vrea să confirme parcursul fantastic avut în actualul sezon al Europa League.

Villarreal a ajuns în finală obţinând 12 victorii şi doar două egaluri în cele 14 meciuri jucate. Mai mult, Villarreal a avut şi un golaveraj fantastic, 30-8, principalii marcatori ai echipei fiind atacanţii Paco Alcacer şi Gerard Moreno, ambii cu câte cinci reuşite.

Villarreal speră să repete inclusiv prestaţiile foarte bune avute împotriva lui Manchester United în precedentele întâlniri directe. Cele două formaţii s-au înfruntat de patru ori în grupele UEFA Champions League, de două ori în 2005 şi de două ori în 2008, iar toate cele patru partide s-au încheiat cu acelaşi rezultat, 0-0.

De partea cealaltă, Manchester United are nevoie de un succes pentru a salva un sezon mai degrabă modest. Englezii au părăsit UEFA Champions League încă din fazele grupelor, au pierdut titlul de campioană a Angliei împotriva rivalilor de la Manchester City şi au părăsit prematur cupele interne, oprindu-se în sferturile de finală ale Cupei Angliei şi în semifinalele Cupei Ligii Angliei.

Manchester United a câştigat Europa League în 2017

Manchester United are opt trofee internaţionale câştigate, inclusiv trei UEFA Champions League, o Supercupă a Europei, o Cupă Intercontinentală şi un Campionat Mondial al cluburilor, însă ultimul mare succes al englezilor datează de mai bine de un deceniu, respectiv din 2008, când Manchester United a câştigat UEFA Champions League, după ce a trecut, la lovituri de departajare, de Chelsea Londra. De atunci, la nivel internaţional, Manchester United şi-a mai trecut în cont doar un trofeu Europa League cucerit în 2017, după 2-0 în finala cu Ajax Amsterdam.

Villarreal joacă pentru prima dată cu un trofeu pe masă. Ibericii au ajuns în semifinalele UEFA Champions League în 2006 şi în semifinalele Europa League în 2004, 2011 şi 2016.

FC Sevilla este încă deţinătoarea Europa League, andaluzii impunându-se în finala de anul trecut, împotriva lui Internazionale Milano, scor 3-2. De altfel, echipele din Spania şi din Anglia au dominat competiţia în ultimii ani. FC Sevilla a câştigat Europa League în 2014, 2015, 2016 şi 2020, Atletico Madrid a câştigat Europa League în 2012 şi 2018, Chelsea Londra a câştigat Europa League în 2013 şi 2019, iar Manchester United a câştigat Europa League în 2017.

FC Porto este ultima echipa din afara Spaniei şi a Angliei care a cucerit Europa League. Se întâmpla în 2011, când FC Porto se impunea, cu 1-0, în finala cu Sporting Braga.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Villarreal a câștigat Europa League. Este primul trofeu european din istoria clubului