Antena Meniu Search
x

S-au stabilit semifinalele din Europa League

Europa League, a doua competiţie europeană inter-cluburi ca valoare, şi-a stabilit, joi seara, meciurile din faza semifinalelor.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 16.04.2021, 07:44

Manchester United a câştigat şase din ultimele şapte meciuri oficiale jucate
Manchester United este favorită la câştigarea Europa League - Hepta
  • Două echipe din Anglia, Manchester United şi Arsenal Londra, şi câte una din Spania, Villarreal, şi din Italia, AS Roma, s-au calificat în semifinalele Europa League.

Favoritele din faza sferturilor de finală s-au calificat fără mari emoţii în semifinale, doar AS Roma fiind obligată să tragă din greu pentru a trece de Ajax Amsterdam, chiar dacă se impusese în tur, în deplasare, cu 2-1.

În returul de pe Olimpico, Ajax şi-a vândut scump pielea. Ba chiar a deschis scorul prin Brobbey, internaţional olandez de tineret, în minutul 49, şi putea deveni favorită la calificare, dacă golul marcat de Tadic, în minutul 56, nu era anulat pentru un fault în atac, decizie luată de arbitrul de centru în urma colaborării cu arbitrul video.

Convinşi că le-au trecut glonţul pe la ureche, cei de la Roma au apăsat pe acceleraţie pe final şi au înscris prin Dzeko, în minutul 72, golul care a stabilit, practic, soarta calificării.

În penultima fază a competiţiei, AS Roma dă piept cu Manchester United, formaţie care a trecut fără drept de apel de Granada. În duelul de pe teren propriu, din retur, Manchester United a trecut, cu 2-0, de Granada, rezultat pe care englezii îl obţinuseră şi în tur, în deplasare. Veteranul Cavani a deschis scorul pentru Manchester United, reuşita sa fiind dublată, pe final, de un autogol semnat Vallejo.

Pe acelaşi subiect

Arsenal - Villarreal, duel de foc în semifinalele Europa League

Englezii de la Arsenal Londra şi spaniolii de la Villarreal se înfruntă în a doua semifinală din Europa League. Arsenal Londra a făcut spectacol în meciul din deplasare cu Slavia Praga. După un 1-1 la Londra, cehii îşi puneau mari speranţe în returul de pe teren propriu, însă au fost reduşi la tăcere de o echipă, Arsenal Londra, extrem de puternică.

Lacazette, de două ori, Pepe şi Saka au punctat pentru Arsenal, într-un meci în care englezii au fructificat aproape fiecare ocazie avută la dispoziţie. Titular la Slavia Praga, Nicolae Stanciu a rezistat doar o repriză pe teren, mijlocaşul fiind înlocuit, la pauză, cu Ondrej Lingr, un tânăr de numai 22 de ani.

După 1-0 în deplasare, la Zagreb, Villarreal s-a impus şi în meciul cu Dinamo de pe teren propriu, scor 2-1. Atacanţii Paco Alcacer şi Gerard Moreno, practic golgeterii lui Villarreal, 35 de goluri marcate împreună în acest sezon, au rezolvat soarta duelului de joi seară. Orsic a marcat golul de onoare al lui Dinamo Zagreb, într-un meci în care fundaşul român Andrei Raţiu nu a prins lotul de 23 de jucători al lui Villarreal.

În semifinalele Europa League avem, pe 29 aprilie, Manchester United - AS Roma şi Villarreal - Arsenal Londra. Meciurile din manşa a doua se joacă pe 6 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » S-au stabilit semifinalele din Europa League