Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Albaniei pentru Euro 2024. Misiune imposibilă pentru oamenii lui Sylvinho

Naţionala de fotbal a Albaniei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci disputat împotriva Italiei sâmbătă, 15 iunie 2024, de la 22.00, ora României, la Dortmund.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 13:53

Kristjan Asslani, de la Internazionale Milano, este marea vedetă a Albaniei la Euro 2024 Kristjan Asslani, de la Internazionale Milano, este marea vedetă a Albaniei la Euro 2024 - Profimedia

Albania a fost repartizată în Grupa B la Euro 2024, alături de Spania, Italia şi Croaţia şi pare să aibă o misiune imposibilă la turneul final, în condiţiile în care au de înfruntat Spania, semifinalistă la ediţia precedentă, Italia, campioana europeană en-titre, şi Croaţia, locul 3 la Mondialul din 2022.

Totuşi, albanezii caută să profite la maxim de şansa avută, de a înfrunta echipe redutabile, şi de orice posibilitate de a pune probleme unor echipe de top, mai ales că Albania este la doar a doua participare la un turneu final, după Euro 2016.

Lotul Albaniei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Brazilianul Sylvinho, fostul jucător al Barcelonei şi actualul selecţioner al Albaniei, mizează la Euro 2024 pe un lot relativ tânăr şi care cuprinde o serie de jucători cu pedigree deosebit, crescuţi la cluburi mari din Europa. Lotul Albaniei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Etrit Berisha (Empoli), Thomas Strakosha (Brentford), Elhan Kastrati (Cittadella).

Fundaşi - Elseid Hysaj (Lazio), Berat Djimsiti (Atalanta), Ardian Ismajli (Empoli), Arlind Ajeti (CFR Cluj), Marash Kumbulla (Sassuolo), Enea Mihaj (Famalicão), Naser Aliji (Voluntari), Iván Balliu (Rayo Vallecano), Mario Mitaj (Lokomotiv Moscova).

Mijlocaşi - Amir Abrashi (Grasshoppers), Ylber Ramadani (Lecce), Klaus Gjasula (Darmstadt 98), Qazim Laçi (Sparta Praga), Nedim Bajrami (Sassuolo), Kristjan Asllani (Inter Milan), Ernest Muçi (Beşiktaş), Medon Berisha (Lecce).

Atacanţi - Rey Manaj (Sivasspor), Armando Broja (Fulham), Taulant Seferi (Baniyas), Jasir Asani (Gwangju FC), Mirlind Daku (Rubin Kazan), Arbër Hoxha (Dinamo Zagreb).

Kristjan Asllani, una din marile speranţe ale Albaniei

Întreaga suflare albaneză speră ca Euro 2024 să fie rampa de lansare pentru câţiva jucători tineri, fotbalişti crescuţi la cluburi importante din Europa. Printre aceştia se regăsesc Rey Manaj, trecut pe la Internazionale Milano şi Barcelona, Armando Broja, trecut pe la Tottenham Hotspur şi Chelsea Londra, sau Ernest Muci, care aparţine de Beşiktaş Istanbul.

Totuşi, marea speranţă a Albaniei este Kristjan Asllani, actualul jucător al lui Internazionale Milano. Deşi abia a împlinit 22 de ani, Asllani a adunat, deja, 60 de meciuri jucate pentru Internazionale Milano şi 18 selecţii în naţionala Albaniei, fiind considerat unul dintre marii fotbalişti ai viitorului.

Sylvinho, antrenorul Albaniei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Albaniei este condusă la Euro 2024 de brazilianul Sylvinho (50 de ani). Fost jucător la Arsenal Londra, FC Barcelona sau Manchester City, Sylvinho este la doar al treilea mandat ca antrenor, după ce a avut mandate de scurtă durată pe băncile lui Lyon şi Corinthians.

Totuşi, Sylvinho a făcut adevărate minuni în ceva mai mult de un an pe banca Albaniei, rezultatele obţinute de acesta făcându-l pe premierul Albaniei, Edi Rama, să-l decoreze pe tehnicianul brazilian şi chiar să-i ofere acestuia cetăţenia albaneză.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Sport » Lotul Albaniei pentru Euro 2024. Misiune imposibilă pentru oamenii lui Sylvinho