Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Angliei la Euro 2024. Eșecul din 2021 încă îi bântuie pe englezi

Naționala de fotbal a Angliei își începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Serbiei duminică, 16 iunie, de la 22.00, ora României, la Gelsenkirchen.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 15:25

Jude Belingham (stânga) este noul lider al naţionalei Angliei
Jude Belingham (stânga) este noul lider al naţionalei Angliei - Profimedia

Anglia a fost repartizată în Grupa C la Euro 2024, alături de Slovenia, Danemarca și Serbia și, ca de obicei, trupa antrenată de Gareth Southgate intră în competiție ca favorită, calificarea în fazele eliminatorii părând a fi chiar o simplă formalitate.

Totuși, Anglia este încă bântuită de eșecul suferit în 2021, respectiv la Euro 2020, când a avut avantajul terenului propriu și a pierdut trofeul la penaltiuri, în finala cu Italia. Astfel, așteptarea Angliei pentru a câștiga un trofeu major continuă.

Lotul Angliei la Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Gareth Southgate, antrenorul Angliei la Euro 2024, mizează pe o formație stelară, alcătuită, în mare măsură, din jucători obișnuiți cu parcursurile lungi în competițiile europene intercluburi. Lotul Angliei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari: Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), Dean Henderson (Crystal Palace).

Fundași: Kyle Walker (Manchester City), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle United), Luke Shaw (Manchester United), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guéhi (Crystal Palace), Lewis Dunk (Brighton), Ezri Konsa (Aston Villa).

Mijlocași: Declan Rice (Arsenal), Phil Foden (Manchester City), Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Eberechi Eze (Crystal Palace), Kobbie Mainoo (Manchester United), Cole Palmer (Chelsea), Adam Wharton (Crystal Palace).

Atacanți: Harry Kane (Bayern Munchen), Bukayo Saka (Arsenal), Ollie Watkins (Aston Villa), Jarrod Bowen (West Ham United), Ivan Toney (Brentford), Anthony Gordon (Newcastle United).

Jude Bellingham, noul lider al Angliei

Deși Harry Kane este căpitanul și golgeterul naționalei de fotbal a Angliei, întreaga atenție ar urma să fie îndreptată, la Euro 2024, către Jude Bellingham, fotbalist despre care se poate spune, fără probleme, că, la cei încă doar 20 de ani ai săi (face 21 pe 29 iunie), este noul lider al Angliei.

Bellingham a avut evoluții stelare în primul sezon petrecut la Real Madrid, fiind un mijlocaș central care apare deseori la finalizare. În aceste condiții, Bellingham și-a trecut, deja, în cont numeroase goluri și pase decisive pentru madrileni.

Gareth Southgate, antrenorul Angliei la Euro 2024

Anglia este condusă la Euro 2024 de Gareth Southgate, tehnician care a ajuns, deja, la aproape opt ani petrecuți pe banca tehnică a naționalei Angliei. A fost promovat ca interimar, de la naționala de tineret a Angliei, în 2016, iar de atunci a bifat aproape 100 de meciuri ca selecționer al Angliei, câștigând mai mult de jumătate dintre acestea.

Southgate a dus Anglia până în finala Euro 2020 și până pe locul 3 al UEFA Nations League, sezonul 2018-2019, dar fanii Angliei au, în continuare, așteptări mari de la el, în condițiile în care are la dispoziție un lot alcătuit din jucători tineri și extrem de talentați.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Lotul Angliei la Euro 2024. Eșecul din 2021 încă îi bântuie pe englezi