Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Austriei pentru Euro 2024. Tinerii îşi încearcă norocul

Naţionala de fotbal a Austriei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci de foc jucat împotriva Franţei luni, 17 iunie 2024, de la 22.00, ora României, la Dusseldorf.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 17:09

Marko Arnautovic este liderul Austriei la Euro 2024
Marko Arnautovic este liderul Austriei la Euro 2024 - Profimedia

Austria a fost repartizată în Grupa D la Euro 2024, alături de Franţa, Polonia şi Olanda şi, la prima vedere, pare să aibă şanse minime de a prinde un loc în faza optimilor de finală.

Austria a participat pentru prima dată la un turneu final de Campionat European abia în 2008, când a găzduit competiţia alături de Elveţia, dar de atunci austriecii au devenit o prezenţă obişnuită la turneele finale, fără însă a obţine rezultate remarcabile.

Lotul Austriei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Austria are unul dintre cele mai tinere loturi de la Euro 2024, selecţionerul Ralf Rangnick mizând, în general, pe jucători care încă nu trecut de 30 de ani. Lotul Austriei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Heinz Lindner (Union SG), Patrick Pentz (Brøndby), Niklas Hedl (Rapid Viena).

Fundaşi - , Stefan Posch (Bologna), Maximilian Wöber (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lienhart (SC Freiburg), Kevin Danso (Lens), Philipp Mwene (Mainz 05), Gernot Trauner (Feyenoord), Flavius Daniliuc (Red Bull Salzburg), Leopold Querfeld (Rapid Viena).

Mijlocaşi - Marcel Sabitzer (Borussia Dortmund), Florian Grillitsch (TSG Hoffenheim), Christoph Baumgartner (RB Leipzig), Konrad Laimer (Bayern Munchen), Florian Kainz (FC Köln), Nicolas Seiwald (RB Leipzig), Patrick Wimmer (VfL Wolfsburg), Romano Schmid (Werder Bremen), Marco Grüll (Rapid Viena), Alexander Prass (Sturm Graz), Matthias Seidl (Rapid Viena).

Atacanţi - Marko Arnautović (Inter Milan), Michael Gregoritsch (SC Freiburg), Andreas Weimann (West Bromwich Albion), Maximilian Entrup (TSV Hartberg).

Marko Arnautovic, liderul naţionalei Austriei

În absenţa lui David Alaba, accidentat, liderul naţionalei Austriei la Euro 2024 ar urma să fie atacantul Marko Arnautovic. Ajuns la 35 de ani, Arnautovic este, de departe, cel mai bătrân jucător din lotul Austriei.

Arnautovic s-a remarcat, de-a lungul carierei, drept un jucător extrem de talentat, dar şi capricios. Chiar şi aşa, atacantul a reuşit să adune şapte goluri în 37 de meciuri jucate pentru Internazionale Milano, 16 goluri în 84 de meciuri jucate pentru Werder Bremen, 26 de goluri în 145 de meciuri jucate pentru Stoke City, 22 de goluri în 65 de meciuri jucate pentru West Ham United, 25 de goluri în 58 de meciuri jucate pentru Bologna şi 36 de goluri în 111 selecţii la naţionala Austriei.

Ralf Rangnick, antrenorul Austriei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Austriei este condusă la Euro 2024 de neamţul Ralf Rangnick, un tehnician de aproape 66 de ani şi care are un CV cel puţin interesant. După ce a jucat la echipe modeste din Germania, Rangnick s-a apucat de antrenorat încă de la vârsta de 25 de ani şi a bifat echipe importante precum VFB Stuttgart, Hannover 96, Schalke 04, Hoffenheim, Leipzig sau chiar Manchester United.

A fost, printre altele, câştigător al Cupei UEFA Intertoto, cu VFB Stuttgart, vicecampion al Germaniei şi câştigător al Cupei Germaniei, Supercupei Germaniei şi Cupei Ligii Germaniei, cu Schalke 04, şi finalist al Cupei Germaniei, cu Leipzig. Pe banca lui Manchester United, Rangnick a rezistat doar 29 de meciuri, câştigând numai 11 dintre acestea.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Lotul Austriei pentru Euro 2024. Tinerii îşi încearcă norocul