Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Belgiei pentru Euro 2024. Cântecul de lebădă al generației care nu a confirmat

Naționala de fotbal a Belgiei își începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Slovaciei, la Frankfurt, luni, 17 iunie, de la 19.00, ora României.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 19:03

Atacantul Jeremy Doku vrea să profite de Euro 2024 pentru a se proclama noul lider al naţionalei Belgiei
Atacantul Jeremy Doku vrea să profite de Euro 2024 pentru a se proclama noul lider al naţionalei Belgiei - Profimedia

Belgia a fost repartizată în Grupa E la Euro 2024, alături de Ucraina, România și Slovacia, fiind mare favorită la câștigarea grupei și la calificarea fără emoții în faza optimilor de finală.

Belgia caută să profite la Euro 2024 de ultima strigare a unei generații considerate de aur și care nu a confirmat niciodată, cel mai bun rezultat din istoria recentă a Belgiei fiind locul 3 ocupat la Mondialul din 2018, din Rusia.

Lotul Belgiei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Italianul Domenico Tedesco, antrenorul Belgiei, mizează la Euro 2024 pe un lot plin de jucători trecuți bine de prima tinerețe fotbalistică, precum Jan Vertonghen, 37 de ani, Axel Witsel, 35 de ani, sau Thomas Meunier și Kevin de Bruyne, ambii aproape 33 de ani. Lotul Belgiei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Matz Sels (Nottingham Forest), Thomas Kaminski (Luton Town).

Fundași: Jan Vertonghen (Anderlecht), Axel Witsel (Atlético Madrid), Thomas Meunier (Trabzonspor), Timothy Castagne (Fulham), Arthur Theate (Rennes), Wout Faes (Leicester City), Zeno Debast (Anderlecht), Maxim De Cuyper (FC Bruges).

Mijlocași: Kevin De Bruyne (Manchester City), Yannick Carrasco (Al-Shabab), Youri Tielemans (Aston Villa), Orel Mangala (Lyon), Amadou Onana (Everton), Aster Vranckx (VfL Wolfsburg), Arthur Vermeeren (Atlético Madrid).

Atacanți: Romelu Lukaku (Roma), Leandro Trossard (Arsenal), Jérémy Doku (Manchester City), Loïs Openda (RB Leipzig), Charles De Ketelaere (Atalanta), Dodi Lukebakio (Sevilla), Johan Bakayoko (PSV Eindhoven).

Toți ochii pe noul copil-minune, Jeremy Doku

Dacă pentru Jan Vertonghen, Kevin de Bruyne, Axel Witsel sau chiar Romelu Lukaku, Euro 2024 poate să fie ultimul turneu final la care participă, pentru Jeremy Doku, noul copil-minune al Belgiei, poate fi turneul prin care să se remarce definitiv la nivel internațional.

La 22 de ani abia împliniți, Doku a devenit un jucător indispensabil pentru Manchester City, formație pentru care a evoluat în 43 de meciuri în ultimul sezon. Asta după ce mai bifase, în anii precedenți, 37 de meciuri pentru Anderlect Bruxelles și 92 de meciuri pentru Rennes.

Domenico Tedesco, antrenorul Belgiei la Euro 2024

Belgia s-a obișnuit să mizeze, în ultimii ani, pe selecționeri străini, astfel că din februarie anul trecut a încăput pe mâna italianului Domenico Tedesco, un tehnician de numai 38 de ani și care a mai pregătit formații precum Schalke 04, Spartak Moscova sau RB Leipzig.

Tedesco are contract cu naționala Belgiei doar până la sfârșitul lui Euro 2024, urmând ca în funcție de rezultatele obținute la acest turneu final să se stabilească dacă italianul mai continuă sau nu în funcția de selecționer al Belgiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Lotul Belgiei pentru Euro 2024. Cântecul de lebădă al generației care nu a confirmat