Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Croaţiei la Euro 2024. Modric, ultimul bal

Naţionala de fotbal a Croaţiei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci de gală, Modric şi ai lui urmând să înfrunte Spania sâmbătă, 15 iunie, de la ora 19.00, la Berlin.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 13:11

Luka Modric este liderul naţionalei Croaţiei la Euro 2024 Luka Modric este liderul naţionalei Croaţiei la Euro 2024 - Profimedia

Croaţia a fost repartizată în Grupa B de la Euro 2024, alături de Spania, Italia şi Albania. Deşi au meciuri grele, în special cu Spania şi cu Italia, croaţii nu concep să nu treacă de grupă, mai ales că pot ajunge în faza optimilor de finală chiar şi de pe locul 3.

Deşi a prins locul 3 la Mondialul din 2022 şi locul 2 la Mondialul din 2018, Croaţia nu se poate lăuda că este o specialistă a Euro. S-a oprit în optimi la Euro 2016 şi Euro 2020, iar la Euro 2012 nici măcar nu a trecut de grupe, astfel că, acum, croaţii vor să spargă ghinionul, mai ales că ar putea fi ultimul turneu final pentru legendarul Luka Modric.

Lotul Croaţiei la Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei, mizează pe un lot extrem de experimentat din care se remarcă Domagoj Vida, Luka Modric, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic sau Andrej Kramaric, fotbalişti, în mare măsură, trecuţi bine de prima tinereţe fotbalistică. Cei 26 de croaţi cu care Zlatko Dalic atacă Euro 2024 sunt:

Portari: Dominik Livaković (Fenerbahçe), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (NK Rijeka).

Fundaşi: Domagoj Vida (AEK Atena), Josip Juranović (Union Berlin), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax Amsterdam), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Josip Šutalo (Ajax Amsterdam), Martin Erlić (Sassuolo), Marin Pongračić (Lecce).

Mijlocaşi: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (Torino), Lovro Majer (VfL Wolfsburg), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (Red Bull Salzburg), Martin Baturina (Dinamo Zagreb).

Atacanţi: Ivan Perišić (Hajduk Split), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Marko Pjaca (NK Rijeka), Ante Budimir (Osasuna), Marco Pašalić (NK Rijeka).

Luka Modric, ultimul turneu final

La aproape 39 de ani, Luka Modric, căpitanul naţionalei de fotbal a Croaţiei, continuă să-şi încânte fanii şi să bifeze meci după meci. Modric a bifat peste 50 de meciuri şi în acest sezon, pentru Real Madrid şi pentru naţionala Croaţiei, şi pare că nu dă semne că şi-ar dori să se oprească.

Totuşi, specialiştii consideră că Euro 2024 ar urma să fie ultimul turneu final pentru mijlocaşul croat, mai ales în condiţiile în care din spate vin fotbalişti precum Lovro Zvonarek, un puşti de 19 ani care aparţine de Bayern Munchen, sau Luka Sucic, de la Red Bull Salzburg, un mijlocaş de 21 de ani, cotat deja la 15 milioane de euro şi pentru care cluburile din Premier League ar fi dispuse să achite cel puţin dublu pentru a-şi asigura semnătura jucătorului.

Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei la Euro 2024

Zlatko Dalic (57 de ani) este selecţionerul Croaţiei la Euro 2024. Dalic a scris, deja, istorie cu naţionala Croaţiei. Este antrenorul care a dus Croaţia până pe locul 2 la Mondialul din 2018 şi până pe locul 3 la Mondialul din 2022. Dalic a jucat la Hajduk Split, Varteks Varazdin, Velez Mostar sau Buducnost Podgorica, înainte de a se face antrenor.

Ca antrenor, Zlatko Dalic le-a antrenat pe Varteks Varazdin, NK Rijeka, Dinamo Tirana, Slaven Belupo, Al Faisaly, Al Hilal şi Al Ain înainte de a prelua naţionala Croaţiei, în 2017. Tehnicianul s-a umplut de trofee. Pe lângă cele deja menţionate, Dalic a câştigat Supercupa Albaniei, cu Dinamo Tirana, Cupa Arabiei Saudite, cu Al Hilal, campionatul Emiratelor Arabe Unite, Cupa Emiratelor Arabe Unite şi Supercupa Emiratelor Arabe Unite, toate cu Al Ain. De asemenea, a fost finalist al Ligii Campionilor Asiei, cu Al Ain, şi a dus pe Varteks Varazdin până în finala Cupei Croaţiei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Sport » Lotul Croaţiei la Euro 2024. Modric, ultimul bal