Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Danemarcei pentru Euro 2024. Presiunea semifinalei de la ediţia precedentă

Naţionala de fotbal a Danemarcei îşi începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Sloveniei duminică, 16 iunie 2024, de la 19.00, ora României, la Stuttgart.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 14:33

Rasmus Hojlund este marea speranţă a Danemarcei la Euro 2024
Rasmus Hojlund este marea speranţă a Danemarcei la Euro 2024 - Profimedia

Danemarca a fost repartizată în Grupa C la Euro 2024, alături de Slovenia, Serbia şi Anglia şi pare să aibă şanse importante de calificare în faza optimilor de finală, chiar dacă partidele nu vor fi chiar uşoare.

Presiunea este mare pe Danemarca, echipă bântuită de trecutul glorios. Danemarca a ajuns până în faza semifinalelor la Euro 2020, turneu final la care se baza, în mare măsură, pe acelaşi grup de jucători ca în prezent.

Lotul Danemarcei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Kasper Hjulmand, antrenorul Danemarcei la Euro 2024, mizează pe un lot extrem de experimentat şi din care nu lipsesc Kasper Schmeichel, Simon Kjaer sau Christian Eriksen. Lotul Danemarcei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Kasper Schmeichel (Anderlecht), Mads Hermansen (Leicester City), Frederik Ronnow (Union Berlin).

Fundaşi - Joachim Andersen (Crystal Palace), Jannik Vestergaard (Leicester City), Simon Kjaer (AC Milan), Joakim Maehle (VFL Wolfsburg), Andreas Christensen (FC Barcelona), Rasmus Kristensen (AS Roma), Victor Kristiansen (Bologna), Alexander Bah (Benfica), Victor Nelsson (Galatasaray).

Mijlocaşi - Mathias Jensen (Brentford), Thomas Delaney (Anderlecht), Christian Eriksen (Manchester United), Andreas Olsen (FC Bruges), Mikkel Damsgaard (Brentford), Christian Norgaard (Brentford), Pierre Emile Hojbjerg (Tottenham Hotspur), Morten Hjulmand (Sporting Lisabona).

Atacanţi - Rasmus Hojlund (Manchester United), Kasper Dolberg (Anderlecht), Jonas Wind (VFL Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Jacob Larsen (Burnley), Anders Dreyer (Anderlecht).

Turnul de control Rasmus Hojlund

Cum spuneam, Danemarca mizează la Euro 2024 pe o mulţime de jucători experimentaţi precum Kasper Schmeichel, Simon Kjaer sau Christian Eriksen. Totuşi, suntem convinşi că multe dintre priviri ar urma să fie aţintite şi către Rasmus Hojlund, turnul de control din atacul Danemarcei.

Deşi abia a împlinit 21 de ani, Hojlund a devenit, deja, piesa importantă în angrenajul naţionalei Danemarcei, dar şi al celor de la Manchester United. Danezul are cifre spectaculoase pentru vârsta lui, reuşind să înscrie şapte goluri în 12 selecţii la echipa naţională şi 16 goluri în 43 de meciuri jucate pentru Manchester United, după ce mai reuşise 10 goluri în 34 de meciuri jucate pentru Atalanta şi 12 goluri în 21 de meciuri jucate pentru Sturm Graz.

Kasper Hjulmand, antrenorul Danemarcei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Danemarcei este condusă la Euro 2024 de Kasper Hjulmand, tehnician ajuns la 52 de ani şi care se află pe banca tehnică a naţionalei ţării sale încă din 2020. De altfel, Hjulmand a condus Danemarca şi la Euro 2020, când echipa a ajuns până în faza semifinalelor.

Hjulmand are un parcurs bun la cârma naţionalei Danemarcei, reuşind să demonstreze că poate să ajungă un tehnician de renume, chiar dacă nu a strălucit ca jucător.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Lotul Danemarcei pentru Euro 2024. Presiunea semifinalei de la ediţia precedentă