Antena Meniu Search
x

Lotul Elveţiei pentru Euro 2024. Vise îndrăzneţe, după sfertul de la Euro 2020

Naţionala de fotbal a Elveţiei îşi începe aventura la Euro 2024 sâmbătă, 15 iunie 2024, de la 16.00, ora României, când înfruntă echipa Ungariei într-un meci care ar urma să aibă loc la Koln.

de Redactia Observator

la 11.06.2024 , 20:19

Granit Xhaka este căpitanul Elveţiei la Euro 2024
Granit Xhaka este căpitanul Elveţiei la Euro 2024 - Profimedia

Elveţia a fost repartizată în Grupa A la Euro 2024, alături de Germania, Scoţia şi Ungaria şi, în mod normal, este favorită la calificarea în faza optimilor de finală, chiar dacă Scoţia şi Ungaria sunt pregătite să-şi vândă scump pielea în meciurile directe.

Deşi nu a strălucit în preliminarii, Elveţia are vise îndrăzneţe pentru turneul final, propunându-şi să obţină un rezultat cel puţin la fel de bun precum cel obţinut la ediţia precedentă, când a ajuns până în faza sferturilor de finală.

Lotul Elveţiei pentru 2024

Articolul continuă după reclamă

Murat Yakin, antrenorul Elveţiei, mizează pe un lot extrem de experimentat la Euro 2024, lot din care nu lipsesc vedetele Yann Sommer, Ricardo Rodriguez, Fabian Schar, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri sau Remo Freuler, deşi toţi sunt trecuţi de prima tinereţe fotbalistică. Lotul Elveţiei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari - Yann Sommer (Inter Milan), Yvon Mvogo (Lorient), Gregor Kobel (Borussia Dortmund).

Fundaşi - Ricardo Rodriguez (Torino), Fabian Schär (Newcastle United), Manuel Akanji (Manchester City), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach), Silvan Widmer (Mainz 05), Cédric Zesiger (VfL Wolfsburg), Leonidas Stergiou (VfB Stuttgart).

Mijlocaşi - Granit Xhaka (Bayer Leverkusen), Xherdan Shaqiri (Chicago Fire), Remo Freuler (Bologna), Denis Zakaria (Monaco), Michel Aebischer (Bologna), Fabian Rieder (Rennes), Ardon Jashari (Luzern), Vincent Sierro (Toulouse).

Atacanţi - Breel Embolo (Monaco), Steven Zuber (AEK Atena), Ruben Vargas (Augsburg), Renato Steffen (Lugano), Noah Okafor (Milan), Zeki Amdouni (Burnley), Dan Ndoye (Bologna), Kwadwo Duah (Ludogorets Razgrad).

Granit Xhaka, sezon colosal cu Leverkusen

Granit Xhaka, liderul naţionalei Elveţiei, a avut parte de un sezon colosal cu echipa de club, Bayer Leverkusen. Nemţii au o reuşit o serie incredibilă de meciuri fără înfrângere, au câştigat campionatul şi Cupa Germaniei şi au ajuns până în finala UEFA Europa League.

Iar Xhaka, ajuns la aproape 32 de ani, speră să continue sezonul excelent cu un rezultat foarte bun obţinut la Euro 2024, mai ales că se gândeşte că ar putea fi ultimul turneu final important la care participă alături de coechipierii săi din naţionala Elveţiei.

Murat Yakin, antrenorul Elveţiei la Euro 2024

Naţionala de fotbal a Elveţiei este condusă la Euro 2024 de fostul mare internaţional Murat Yakin (49 de ani, 49 de selecţii în naţionala Elveţiei). Deşi a părut în multe rânduri că a pierdut controlul asupra vestiarului plin de vedete, Yakin a ajuns la aproape trei ani petrecuţi ca selecţioner al Elveţiei.

Tehnicianul, care a mai antrenat echipe precum Thun, Luzern, Basel, Spartak Moscova, Grasshoppers sau Sion, are o misiune extrem de dificilă la Euro 2024, aceea de a face o mulţime de individualităţi importante să evolueze precum un grup unit şi gata să dea totul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Sport » Lotul Elveţiei pentru Euro 2024. Vise îndrăzneţe, după sfertul de la Euro 2020